Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Zatvor za majku koja je sa trogodišnjim djetetom jurila 230 km/h

| Postavio/la: Ana Ašanin | Izvor: B92

Zatvor za majku koja je sa trogodišnjim djetetom jurila 230 km/h Foto:Wikipedia

Neodgovorna Australijanka koja je u svom Mercedesu bježala od saobraćajne policije ide u zatvor, gdje će provesti čak 18 mjeseci.

U novembru prošle godine 28-godišnja Margarita Tomovska, poznata na društvenim mrežama kao "Mercedes Mama", vozila je svoj Mercedes E 63 S dvostruko brže nego što je dozvoljeno i pritom je bježala policijskoj patroli koja je pokušala da je zaustavi.

Zabilježeno je da je povremeno jurila i preko 230 km/h! A da stvar bude gora, u jurnjavi nije bila sama, već joj je društvo pravilo trogodišnje dijete – i to nevezano.

Advokat optužene rekao je kako je Tomovska bila prisiljena da vozi neoprezno, a na to je natjerao suvozač Kristoper King. Kako je naveo, Kristoper je toliko snažan da su policajci upotrijebili dva seta lisica da bi ga obuzdali

Sud to obrazloženje nije prihvatio i osudio je na kaznu zatvora od18 mjeseci.

"Možete samo da zamislite šta bi se dogodilo da je došlo do sudara sa policijskim automobilom. Dijete bi 'poletelo' brzinom od 150 km/h. Teško je zamisliti opasniju policijsku potjeru", komentarisao je svoju odluku sudija.

Inače, Margarita je veoma aktivna na društvenim mrežama gdje se često hvali dizajnerskom odećom, luksuznim automobilima te ekskluzivnim putovanjima. Čak je i za suđenje obukla garderobu vrijednu preko 10.000 dolara.

Tomovska uopšte nije izrazila žaljenje tokom trajanja sudskog postupka.

Naprotiv, glumila je žrtvu i putem GoFundMe pokušala da prikupi 100.000 dolara.

"Znam da me vi ne znate, ali ja nisam loša osoba", započela je svoju priču na GoFundMe.

"Oni su lažovi i imaju nešto protiv mene bez ikakvog razloga i sigurna sam da nisam jedina u takvoj situaciji. Zbog sr**** koja su izmislili o meni ograničena su mi prava da vidim ćerku. Veoma su mi otežali i što se tiče posla, jer me zbog svega toga niko ne bi zaposlio", tvrdi ona.

Ostavi komentar

0/300