10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kurti objavio imena pet budućih ministara

Izvor: Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Region

Comments 0

Kurti objavio imena pet budućih ministara

Izvor: Beta/KoSSEv/N1

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Lider Samoopredjeljenja Albin Kurti najavio je, uoči sastanka sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem, imena pet budućih ministara i zamjenika ministara njegove vlade, prenosi KoSSev.

Na današnjem konsultativnom sastanku sa kosovskim predsjednikom očekuje se da će Kurti, kao lider pobjedničke partije na proteklim izborima, predložiti sebe za mandatara buduće kosovske vlade.

Sudeći po video poruci koju je postavio na svom Fejsbuk profilu, Kurti već ima viziju kako će nešto manje od polovine njegovog kabineta izgledati.

Zamjenik premijera ispred LVV biće Haki Abazi, poziciju ministarke pravde obavljaće Aljbuljena Hadžiu, ministar spoljnih poslova i dijaspore biće profesor Bljerim Reka, ministar finansija biće Besnik Besljimi dok će Rozeta Hajdari obavljati funkciju ministarke ekonomije, a Arben Vita biće zadužen za ministarstvo obrazovanja i sporta.

KoSSev prenosi da je listu svojih izabranika za ministre Kurti najavio uprkos izostanku zvanične potvrde da je dogovor o Koaliciji postignut, a na spisku nedostaje ime ministra unutrašnjih poslova, pozicija koja je, pored pozicije budućeg predsjednika Kosova bila tačka sporenja u pregovorima izmedju LDK i Samoopredjeljenja, budući da je Samoopredjeljenje insistiralo na tom ministarstvu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR