11 °

max 15 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

15° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Nećemo dozvoliti da se neko iživljava nad srpskim narodom

Izvor: Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Region

Comments 8

Vučić: Nećemo dozvoliti da se neko iživljava nad srpskim narodom

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Srbija nije napadala, niti će napadati Crnu Goru, kazao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić i poručio da neće dozvoliti da se neko iživljava nad srpskim narodom.

On je novinarima u Minhenu kazao da Srbija ne napada Crnu Goru ni na jedan način, i da ne bi želio da govori da li je „u prošlosti bilo obrnutih slučajeva“.

„Srbija ima pravo da postavi pitanje prava svog naroda u Crnoj Gori i nastaviće na racionalan i legitiman i civilizovan način to da radi“, rekao je Vučić.

On je kazao da je danas više puta postavio pitanje i unaprijed konstatovao da nema odgovora, piše Tanjug, prenosi Mina. 

Pitanje je, kako je naveo, zašto Srbi u Crnoj Gori nemaju ni približno ista prava kao Albanci u Sjevernoj Makedoniji, i zašto za njih „ne postoji želja da se postigne neki Ohridski sporazum“.

„Da djeca koja to hoće uče srpski, a ima ih više od 50 odsto, da srpski bude jedan od oficijelnih jezika, da imamo predsjednika parlamenta ili potpredsjednika vlade, kao što je to predviđeno Ohridskim sporazumom, jer je Srba više proporcionalno u Crnoj Gori nego Albanaca u Sjevernoj Makedoniji", naveo je Vučić.

Prema njegovim riječima, odgovora nema, ali će, ako se pitanje postavlja sve više, neko morati da ga pruži.

On je kazao da Beograd želi najbolje odnose i saradnju sa Podgoricom, i dodao da neće dozvoliti da neko vrijeđa, ili učini bilo šta protiv Crnogoraca, građana Srbije.

"Oni moraju da se osjećaju slobodno, i zato ću očitati bukvicu svima koji misle nešto protiv Crnogoraca u Srbiji. Ali nećemo dozvoliti da se neko iživljava nad srpskim narodom i da misli da ne mora da poštuje osnovna prava, ne samo u Crnoj Gori, već i bilo gdje u Evropi“, poručio je Vučić.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

KK

Laki je malo nervozan. U Minhenu je dobio poruku da se malo primiri i ne pravi probleme u Crnoj Gori i BiH. Zato sad izjavljuje kako "nije plasljiv i nije kukavica".

Nikola

Nisam bot,, i zato mi nije jasno "ko se to iživljava na srpskom narodu" ?."Srpski narod i SPC se iživljavaju nad državom Crnom Gorom. O tome govori celo okruženje sem nekoliko nacionalista iz Srbije i Srpskog indentiteta iz Bosne. Užas u zameni teza do bola od strane ovih koji botovski kmeče,

Baba

Sve će biti kako ti kažeš! Da dodješ u Podgoricu, bilo bi: -A? -Aha! DA JE VJEČNA CRNA GORA!!!