9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dijaspora zabrinuta da će ostati bez prava glasa; Bečić -Nema razloga za brigu

Dijaspora

Tag Gallery
Comments 7

Dijaspora zabrinuta da će ostati bez prava glasa; Bečić -Nema razloga za brigu

Izvor: Antena M/TVCG

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Crnogorska dijaspora zabrinuta je da će izgubiti pravo glasa ukoliko se do roka koji je odredio MUP ne prijavi u Crnoj Gori.

U prilog tome govore i postovi na društvenim mrežama.

Međutim, tim povodom se oglasio predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je, nakon sastanka sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Kraljevini Belgiji poručio da razloga za zabrinutost nema kada je riječ o zakonskim rješenjima koja se tiču prebivališta i državljanstva.

"Tu je napravljena jedna medijska buka od koje se danima i nedjeljama nije mogla čuti suština, činjenice i istina. Kad se slegla prašina vidjelo se da je sve tu kristalno jasno, čisto i da niko nema razloga za zabrinutost, da je to isti Zakon o državljanstvu koji postoji od 2006, koji niko nije planirao da mijenja. Imamo dugu komponentu uređenih registara u skladu sa našim Ustavom, i dijaspora je u potpunosti na pravi način infromisana“, kaže Bečić za TVCG.

Ističe da niko nema namjeru da radi bilo šta sto bi bilo na ušrtb dijaspore, "već isključivo kao i do sada da djelujemo u skladu sa zakonima i Ustavom“.

Ovim povodom Antena M obratila se i Ministarstvu unutrašnjih poslova, kako bi pojasnili o čemu se radi. Odgovore čekamo.
 
 

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Eagles

Licno Becicu ne vjerujem NISTA, ujtro je Crnogorac, popodne Srbin, i tako redom... demagog nad demagozima. Klasicna zamjena teza je u pitanju.Bice Crnogorskih gradjana koji nidje nece imati pravo glasa! iI bice "Srba" koji ce imati 3 LK i glasati u Beogradu, Sarajevu i Podgorici npr. VAN PAMETI

Baba

Bezrezervna ljubav i poštovanje dijaspore prema svojoj Državi, obavezuje sve normalne ljude čista obraza i punog srca, da sa vama, kao i dosada, tvori jedno srce i jednu dušu. Da ste svi zdravo i dobro i da zajedno ne dozvolimo da nam glib po Crnoj Gori i nama sipaju nepomenici. DA JE VJEČNA!!!

Veljko

Sve je to lijepo rekao g. Bečić. Ali ja mu lično ne vjerujem. Iz oči mu viri neiskrenost.