11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Donijeta Odluka o dodjeli nagrada pripadnicima dijaspore

Dijaspora

Comments 1

Donijeta Odluka o dodjeli nagrada pripadnicima dijaspore

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima raspisala je 15. marta javni poziv za dostavljanje inicijative za dodjelu nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika.

Kako su kazali iz Uprave javni poziv bio je otvoren 60 dana, zaključno sa 14. majem.

Pravo podnošenja inicijative imali su sva pravna i fizička lica iz zemlje i inostranstva. Rješenjem o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika, Uprava je imenovala Komisiju u sastavu: predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike u Skupštini Crne Gore Miodrag Lekić, šef Kabineta Predsjednika države Miodrag Radulović, savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, direktor Direkcije za diplomatske privilegije i imunitete i saradnju sa dijasporom u Ministarstvu vanjskih poslova Dejan Vuković, samostalna savjetnica I u Upravi za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Milica Radojičić i izvršna direktorica Fonda za aktivno građanstvo (fAKT) Anica-Maja Boljević.

Uvidom u spisak dostavljenih kandidatura utvrđeno je da je dostavljeno ukupno 32 inicijative za dodjelu nagrada iz sedam oblasti, kažu iz Uprave.

"Na osnovu kriterijuma propisanih Zakonom i Pravilnikom, vrednujući izuzetan doprinos, reultate i zasluge postignute u određenim oblastima, kao i dugogodišnji angažman i posvećenost radu predloženih pripadnika dijaspore-iseljenika i organizacija dijaspore-iseljenika na jačanju saradnja sa matičnom državom, Komisija je 30. juna 2021. godine utvrdila Predlog za dodjelu nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika", navode u saopštenju.

Na osnovu pomenutog Predloga, v.d. direktora Uprave donio je Odluku o dodjeli nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika, po sljedećim kategorijama:

1. Nagrada za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori:
- Zavičajno društvo Plava i Gusinja “Izvor” Kranj

2. Nagrada za doprinos u oblasti nauke:
- Azra Zejnelagić

3. Nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore:
- prof. dr David Dašić

4. Nagrada za doprinos u oblasti sporta:
- Veselin Vujović

5. Nagrada za dobročinstvo:
- Ivo Đukanović

6. Nagrada za doprinos unaprijeđenju privrednog partnerstva sa Crnom Gorom:
- Hajriz Hačko Brčvak

7. Nagrada za doprinos u oblasti kulture:
- Ratko Šoć

Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima upućuje čestitke svim dobitnicima nagrada i informiše da će ceremonija dodjele istih biti upiličena na centralnoj proslavi manifestacije „Dani dijaspore-iseljenika“, u petak, 30. jula 2021. godine u Bijelom Polju, sa početkom u 20h.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Avdo

A okle ovi izroniše iz Kranja? Sprdate li se vi ovo sa nama?