8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tematska sjednica crnogorske dijaspore na Cetinju

Dijaspora

Comments 0

Tematska sjednica crnogorske dijaspore na Cetinju

Autor: Antena M

  • Viber

Dijaspora i iseljenici Crne Gore, koji svoju matičnu domovinu doživljavaju građanskom, multietničkom, multikulturalnom, pravno ustrojenom, socijalno sigurnom i po evropskim standardima uređenom državom,  a spremni su dati doprinos i odricati se za razvoj takve domovine organizuju Tematsku śednicu: „CRNOGORSKA DIJASPORA U KONTEKSTU AKTUELNE POLITIČKE SITUACIJE U CRNOJ GORI“.

Kako je navedeno u saopštenju, sjednica će biti održana u petak 30. jula 2021. u 11.00 sati na Cetinju, zgrada Prijestonice Cetinje (skupštinska sala ili konferencijska sala, zavisno od broja učesnika).

Domaćin i pokrovitelj ove manifestacije je gospodin Aleksandar Kašćelan, gradonačelnik Prijestonice.

Govore predstavnici dijaspore iz više zemalja:

prof. dr Milenko Perović (Republika Srbija), prof. dr Muamer Kalić (Bosna i Hercegovina), Emira Mustajbašić Ličina (SR Njemačka) i Ljubo Radović (Republika Hrvatska). Očekuje se još govornika.

Najavljeno je i nekoliko referata.

Gosti i govornici na temu aktuelne političke situacije u Crnoj Gori biće: prof. dr Adnan Čirgić, akademik prof. Sreten Vujović, istoričar prof. Boban Batrićević, prof. Aleksandar Radoman, predstavnik Matice crnogorske i gospodin Sabrija Vulić, predśednik Savjeta muslimanskog naroda Crne Gore. Očekuje se da sjednici prisustvuju i predsjednik optine Bar kao i gradonačelnik Podgorice.

Śednica je koncipirana tako da se podastre istina o činjeničnom stanju i ozbiljnom (ubrzanom), narušavanju svih temeljnih i državotvornih vrijednosti crnogorskog društva, države Crne Gore i njene dijaspore i iseljenika.

"Takođe, crnogorska dijaspora śednicu organizuje u najboljoj vjeri i namjeri da svojim jedinstvom, snagom, umijećem i voljom doprinese i da podršku svim progresivnim snagama u borbi za stvaranje unapređenja i očuvanje građanske, multietničke, multikulturne, pravno ustrojene, socijalno sigurne, samostalne Crne Gore otvorenih granica prema svim dobronamjernim suśedima, Evropi i svijetu", navedeno je u najavi.

Śednica će biti prenošena putem live stream-a o čemu će javnost biti obaviještena.

Informacije: Ljubo Radović  +385 98 983 3148 (do srijede predveče) i +382 67 275 369  ili  +382 69 279 183 (četvrtak i petak)

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR