9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Bijelom Polju drugi dan manifestacije Dani dijaspore-iseljenika

Dijaspora

Comments 0

U Bijelom Polju drugi dan manifestacije Dani dijaspore-iseljenika

Autor: Antena M

  • Viber

Uprava za saradnju sa dijasporom - iseljenicima, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, organizuje četvrtu po redu manifestaciju "Dani dijaspore-iseljenika" u Bijelom Polju.

Manifestacija se nastavlja danas, kada će u Centru za kulturu, sa početkom u 10h, biti održan Okrugli sto na temu 'Uloga dijaspore Crne Gore u procesu evropske integracije'“. Na okruglom stolu izlaganja će imati glavna predovaračica sa EU Zorka Kordić, prof. dr Gordana Đurović, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova, Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Opštine Bijelo Polje, nevladinog sektora, članov Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, kao i pripadnici naše dijaspore u svijetu. Po završetku okruglog stola, takođe u Centru za kulturu, u 13h, biće održan Biznis forum gdje će završnu riječ imati predsjednik Vlade Zdravko Kirovokapić", navodi se u saopštenju.

Kako ističu, ovo je prvi Biznis forum u organizaciji Uprave, sa ciljem da se usaglašenim djelovanjem radi na aktiviranju finansijskih i drugih resursa dijaspore u cilju razvoja Crne Gore, ali i uvezivanju naše dijaspore u globalnu razvojnu mrežu dijaspore Crne Gore (GRM CGD).

U sklopu Biznis foruma organizovana su tri tematska panela, a učešće su najavili ministri u Vladi Crne Gore, predstavnici nadležnih državnih institucija, predsjednici opština, privrednici iz Crne Gore, kao i veliki broj naših biznismena iz dijaspore.

"Istog dana, na glavnom gradskom trgu, sa početkom u 20h, biće održana centralna proslava manifestacije, uz direktan prenos na RTCG i RTCG Sat, gdje će se prisutnima obratiti predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Seid Hadžić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić. Pored prigodnog kulturno-umjetničkog programa pod nazivom 'Crna Goro ljubav ti je ime', istaknutim pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika će biti uručene nagrade u sedam kategorija, koje Uprava dodjeljuje svake druge godine. Ovogodišnji dobitnici nagrada su: Zavičajno društvo Plava i Gusinja 'Izvor' Kranj - nagrada za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori, Azra Zejnelagić - nagrada za doprinos u oblasti nauke, prof. dr David Dašić - nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore, Veselin Vujović - nagrada za doprinos u oblasti sporta, Hajriz Hačko Brčvak - nagrada za doprinos unaprijeđenju privrednog partnerstva sa Crnom Gorom i Ratko Šoć - nagrada za doprinos u oblasti kulture", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR