Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na večeri dijaspore u Baru predstavljena himna iseljenicima

Dijaspora

Comments 0

Na večeri dijaspore u Baru predstavljena himna iseljenicima

Izvor: bar info

Autor: Antena M

  • Viber

U organizaciji Islamskog kulturnog centra, sinoć je u Baru održano “Veče dijaspore”, na kojem je promovisana himna posvećena našim iseljenicima, autora Rajka Joličića.

“Crna Gora je srećna što ima jaku i snažnu dijasporu, odanu matici, ali novi i puni kvalitet naša država će imati kada se u nju bude više vraćalo, nego odlazilo”, poručeno je sa manifestacije kojoj su prisustvovali brojni iseljenici, ali je i putem live streaminga pratili širom svijeta.

“Na istim temeljima na kojima je sazdana vrijednost našeg iseljeništva i onoga što iseljenici čine prema svojoj domovini i zavičaju, počiva i stvaralaštvo Rajka Joličića. Njegova poezija posvećena je svim krajevima podno Rumije koji čuvaju tradiciju i ono što su naši korijeni. Kroz pjesmu je oživio svako selo, od Krajine, Ostrosa, Šestana, Tuđemila, Zubaca, do Starog Bara, Zaljeva, Mrkojevića, odakle su upravo mnogi naši sugrađani u potrazi za boljim životom krenuli u svijet”, kazao je profesor Suljo Mustafić.

“Bogatstvo grada Bara jeste njegovo znamenito kulturno-istorijsko nasljeđe i multikulturalni suživot, ali njegova najveća dragocjenost su ljudi, u Baru i cijeloj Crnoj Gori, ali i dijaspori “, kazao je predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, koji je na početku programa pozdravio organizaciju manifestacije i iseljenike prisutne u publici, ali i širom svijeta. On je istakao da je Bar srećan što ima jaku i snažnu dijasporu, koja je, kako je naglasio, širom naše države, ali i na svim ostalim kontinentima, uvijek prenosila univerzalne poruke mira i suživota svih vjera, po čemu je naš grad prepoznat.

Nemjerljiv je doprinos dijaspore, ne samo u istorijskim procesima, posebno prilikom obnove nezavisnosti naše države 2006. godine, već i svim brojnim infrastrukturnim projektima koji su realizovani uz njenu pomoć. Ni ovog sjajnog objekta, u kojima se održava ovo lijepo veče – Islamskog kulturnog centra i džamije, ne bilo da nije bilo snažne podrške naše dijaspore”, kazao je predsjednik Raičević, i zahvalio se na svemu tome, ali i brojnim donacijama koje su naši iseljenici uputili prošle godine ranjivim kategorijama stanovništva, u jeku globalne pandemije koronavirusa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR