14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savez asocijacija Crne Gore: Puna podrška građanima Cetinja

Dijaspora

Comments 1

Savez asocijacija Crne Gore: Puna podrška građanima Cetinja

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Duboko zabrinuti višemjesečnim podjelama u crnogorskom društvu ovim putem apelujemo na sve društvene, političke, vjerske zvaničnike da učine sve što je u njihovoj moći da se u našoj domovini sačuva građanski mir i sekularni karakter po kojima je Crna Gora bila poznata u proteklih nekoliko decenija u regionu i šire u Evropi, saopšteno je iz Saveza asocijacija Crne Gore

"Mišljenja smo da bi bilo bolje, zbog stava koji su na protestima iskazali građani crnogorske prijestonice Cetinja, sam čin ustoličenja novog Mitropolita MCP obaviti u nekom drugom mjestu, gradu i manastiru gdje tenzije i polarizacija među stanovništvom nijesu toliko izraženi kao na Cetinju. I u vrijeme ratnih dešavanja, tokom devedesetih godina prošlog vijeka, Crna Gora je ostala bastion slobode i primjer tolerantnosti među repiblikama bivše Jugoslavije.

Nemjerljiva šteta naročito po budućnost naše jedine matice bila bi kada bi kojim slučajem sukobi eskalirali i u nekakve neželjene događaje koji se najavljuju sa više adresa političkih i nacionalnih činilaca.

Vjerujemo da će i ova kriza koja je pogodila crnogorsko društvo proći i da će prijateljstva, kumstva, rođaštva, viševjekovni dobrosusjedski odnosi pobijediti podjele i mržnju koji su posljednjih mjeseci isplivali na površinu.

Ovim putem dajemo punu podršku građanima Cetinja. Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj, a vjerujemo i kompletna crnogorska dijaspora širom svijeta, pomoći će shodno svojim mogućnostima, kao što su i tokom minulog vremena uvijek pomagali, da se ova politička i identiteska kriza prevaziđe i da se ljudi u matici okrenu suživotu i izgradnji jednog modernog demokratskog društva u Evropi", navodi se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

Svaka čast za želje asocijacije. Želja je za svaku pohvalu APSOLUTNO. Realnost o nekom pomirenju TRENUTNA nije realna, previše otrova od strane NEGATORA CRNE GORE. Mi Crnogorci bi rado da to prođe, ali ne ide, previše stranog miksa NA ŽALOST