9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović u Njujorku sa dijasporom: Crna Gora ponosna na to kako nas predstavljate

Dijaspora

Tag Gallery
Comments 0

Đukanović u Njujorku sa dijasporom: Crna Gora ponosna na to kako nas predstavljate

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa suprugom i članovima delegacije u ime brojnih iseljenika u SAD pozdravio je ugledni, veoma uspješni biznismen Refko Radončić, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

On je, kako se navodi, kazao da je susret s Đukanovićem za njih poseban dan, jer mogu iz prve ruke da se upoznaju o zbivanjima u Crnoj Gori koja ih brinu, ali ne kolebaju da čvrsto ostanu na pravom putu zaštite interesa svoje države.

Radončić je naveo da je ponosan na ogromnu većinu iseljeničke zajednice koja je u svim prelomnim trenucima bila i ostala uz svoju državu, i uz predsjednika.

"Moramo stati iza svoje države, vlasti će se mijenjati, ali država je neprolazna, poručio je Radončić, uz zahvalnost Predsjedniku između ostalog i zato što je održao riječ i bio uz svoj narod nedavno na Cetinju, i što svojim autoritetom uliva nadu da će se na pravi način odgovoriti nasrtajima na  Crnu Goru. Taj odgovor mora biti zajednički, jedinstven i u Crnoj Gori i u dijaspori", ističe Radončić.



Đukanović je uz zadovoljstvo što je ponovo u prilici da nastavi praksu susreta sa našim ljudima u svijetu zahvalio prisutnima i ukupnoj dijaspori za sve dobro što čine za Crnu Goru, ne zaboravljajući nikada kakav je jedinstven odnos dijaspora pokazala prema državi svog porijekla kada je bilo najpotrebnije.

"Crna Gora je ponosna na to kako nas naši ljudi u svijetu predstavljaju", kaže on.

Pri tom je i ovoga puta ponovio poziv, da uvijek budu lojalni građani zemlji koju su odabrali za svoj život. To, kako je rekao, govori svim našim ljudima u svijetu, posebno u Americi.

Podsjeća da je Crna Gora rijetko od koje zemlje imala podršku kao od Amerike u izazovima kroz koje je prolazila.

Đukanović je govoreći o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori kazao da su na udaru njeni fundamenti na kojima jedino može postojati i opstati kao građanska, sekularna i evropska država.

"Od svega što je postignuto u Crnoj Gori, najvredniji je mir i njen multietnički i multivjerski karakter", kazao je predsjednik.

Podsjetio je na mnoga postignuća u prethodnom periodu, ali i na slabosti iz kojih, kako je rekao, izvlačimo nauk.

"Zato je glavni zadatak u ovom trenutku da svi zajedno, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, očuvamo vrijedne tekovine Crne Gore, da povratimo povjerenje investitora i ohrabrimo i naše ljude iz dijaspore da ulažu u zemlju svog porijekla, i da je vratimo na put napretka i razvoja.

Za sve što je dobro u Crnoj Gori u značajnoj mjeri je  zaslužna i naša dijaspora, čiji su privrženost, posvećenost i ljubav prema svojoj domovini realna osnova za optimizam s kojim gledamo na našu bolju, izvjesno evropsku budućnost, zaključio je predsjednik, uz osvrt i na regionalni, evropski i globalni kontekst u kom se odvijaju aktuelni procesi u našoj zemlji", zaključio je Đukanović.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR