7 °

max 19 ° / min 7 °

Četvrtak

28.10.

19° / 7°

Petak

29.10.

19° / 10°

Subota

30.10.

19° / 11°

Nedjelja

31.10.

18° / 11°

Ponedjeljak

01.11.

13° / 10°

Utorak

02.11.

19° / 13°

Srijeda

03.11.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorska zajednica u Albaniji čuvar nacionalnog ponosa i identiteta

Izvor: Prijestonica Cetinje

Dijaspora

Comments 0

Crnogorska zajednica u Albaniji čuvar nacionalnog ponosa i identiteta

Autor: Antena M

  • Viber

Crnu Goru i Albaniju povezuju prijateljske i bratske veze, a njen važan dio je i Crnogorska zajednica kojoj bi obje države trebalo da posvete značajniju pažnju, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa predsjednikom Crnogorske zajednice u Albaniji Marinkom Ćulafićem u Elbasanu.

Kako se navodi u saopštenju Prijetsonice, gradonačelnik Kašćelan prenio je Ćulafiću interesovanje i spremnost Prijestonice da podrži aktivnosti Crnogorske zajednice, za koje je kazao da su veoma značajne zbog očuvanja nacionalnog identiteta, kulture i tradicije.

“Posebnu zahvalnost gospodinu Ćulafiću i Crnogorskoj zajednici dugujemo zbog izuzetne organizacije dana sjećanja na Medovsku tragediju iz 1916. godine, kada je 385 crnogorskih dobrovoljaca iz Sjedinjenih Američkih Država nastradalo na brodu Brindizi nadomak albanske luke Medova, kazao je Kašćelan.

Gradonačelnik je pozvao Ćulafića da posjeti Cetinje sa delegacijom Crnogorske zajednice, kao i da se uključi u rad Matice crnogorskih iseljenika, čije će sjedište biti na Cetinju.

Ćulafić je Kašćelana upoznao sa položajem crnogorske zajednice u Albaniji, navodeći da imaju podršku albanskih vlasti, ali i da bi podrška sa crnogorske strane mogla biti značajnija.

“Kada to kažem, prije svega mislim na podršku našim aktivnostima kroz prisustvo ili upoznavanje sa važnim državnim politikama. Bilo bi lijepo i da prilikom posjeta Albaniji, svrate do nas i pozdrave se sa članovima naše zajednice koja uprkos svim istorijskim okolnostima nije zaboravila zemlju porijekla i svoje korijene”, kazao je Ćulafić.

Ćulafić je prihvatio poziv Kašćelana da posjeti Cetinje, gdje bi se dogovorili i modaliteti buduće saradnje.

Gradonačelnik Kašćelan je sa Ćulafićem i članovima Crnogorske zajednice obišao manastir Svetog Vladimira Dukljanskog, piše u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR