15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hadžić u posjeti udruženjima na Kosovu: Mi ćemo mijenjati loše prakse od ranije

Izvor: Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Dijaspora

Comments 0

Hadžić u posjeti udruženjima na Kosovu: Mi ćemo mijenjati loše prakse od ranije

Autor: Antena M

  • Viber

Delegacija Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima predvođena v.d. direktorom Seidom Hadžićem boravila je u službenoj posjeti udruženjima i uglednim pojedincima na Kosovu, koji su porijeklom iz Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Uprave, delegaciju su dočekali između ostalih i Mijaz Mehović - Predsjednik filijale UDBK za Kosovo, Mirzet Džogović - Zamjenik gradonačalnika opštine Peć, Asmir Zekić - Predsjednik Fudbalskog kluba Behar iz Vitomirice, Mehmed Ćeman - Službenik u Opštini Istok, Mersiha Adrović - Službenica u Direktoratu Kukture u Opštini Peć, Adnan Dacić - Profesor u Gimnaziji, Faik Balić - Direktor Doma Kulture u Vitomirici.

"U srdačnoj dobrodošlici domaćini su iznijeli niz problema sa kojima su se susretali ranije, a jedan od najvećih je i taj što u prošlosti ova grupa udruženja, kao i uspješnih pojedinaca iz neobjašnjivih razloga nijesu imali saradnju sa institucijama matične države Crne Gore", piše u saopštenju. 

Nakon uvodnih izlaganja domaćina obratio se Hadžić i poručio da je Uprava na raspolaganju svima koji žele da ostvare saradnju sa njom, te da doprinesu poboljšanju odnosa između dijaspore i Crne Gore.

"Granica naše zemlje je prag vaše kuće, a Crna Gora je vaš dom", istakao je Hadžić.

Takođe je naveo: "Mi ćemo mijenjati loše prakse od ranije, a radićemo na zbližavanju cjelokupne dijaspore sa svojom zemljom bez obzira na nacionalnost, a državni identitet je naša identifikacija."

Kao član delegacije posjeti je prisustvovao i v.d. pomoćnik direktora Arben Jakupi i tom prilikom podijelio je radost što naša dijaspora i na Kosovu obnaša jako odgovorne i značajne funkcije, te to samo po sebi govori koliko veliki potencijal ima naša dijaspora, navode iz Uprave. 

"Na kraju sastanka Hadžić je konstatovao i zaključio da je ovo jedan od niza koraka uspostavljanja saradnje i da će ona biti unaprijeđivana u budućnosti sa cjelokupnom dijasporom Kosova, a da plodovi te saradnje će se ubrzo prepoznati na konkretnim projektima i ostvarenim inicijativama", navode u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR