10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prvi put održan sastanak žena iz dijaspore porijeklom iz Crne Gore

Dijaspora

Comments 2

Prvi put održan sastanak žena iz dijaspore porijeklom iz Crne Gore

Autor: Portal Antena M

  • Viber

U organizaciji Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, putem „Zoom“ platforme, održan je prvi sastanak ove vrste, sa preko 40 učesnica, čija je tema bila povezivanje, doprinos i saradnja žena porijeklom iz Crne Gore u dijaspori, kako međusobno tako i sa svojom matičnom državom.

Domaćin i moderator sastanka bila je v.d. pomoćnica direktora Uprave Zemka Striković koja je, u ime ovog organa, pozdravila učesnice i zahvalila im se na odazivu u velikom broju.

Takođe, zbog nemogućnosti prisustva, pozdravnu poruku učesnicama sastanka od v.d. direktora Uprave mr Seida Hadžića prenijela je pomoćnica Stirković citirajući da su žene “najveća brana zaboravu i asimilicaiji novih generacija u dijaspori i kao takve direktni čuvari našeg identiteta prije svega” te da je ovaj sastanak samo početak potpuno nove stranice u odnosima Uprave i dijaspore, poručio je Hadžić.

Nakon uvodnog obraćanja Striković je predstavila aktivnosti i buduće planove Uprave i u tom smislu informisala da su predlozi, ideje i pomoć svih učesnica, bez obzira na njihovu sferu djelovanja, neophodni za realizaciju budućih zajedničkih projekata.

Dodatno, v.d. pomoćnica direktora istakla je „sam koncept uspješne žene dijaspore odnosi se na sve naše žene, bez obzira na zvanje, radno iskustvo i status. Želimo da pošaljemo poruku da je svaka naša žena uspješna, da ohrabrimo sve žene dijaspore da u Upravi vide svog partnera, da ovaj organ bude vaša prva adresa ka Crnoj Gori“.

Na sastanku su, kako se dodaje, razmatrane mogućnosti saradnje i od učesnica predložene nove ideje, kao i konketni projekti koji će, uz međuresorsku saradnju i podršku različitih institucija u Crnoj Gori, biti planirani za naredni period.

Takođe, bilo je riječi i o unaprijeđenju sveukupne saradnje i konkretizaciji iste upravo kroz kreiranje jedinstvene platforme za komunikaciju kojoj mogu lako pristupiti sve naše žene u dijaspori.

"Apostrofirano je da su naše žene u kontinuitetu posvećene društvenom razvoju i afirmaciji države prijema, ali da ujedno i afirmišu vrijednosti svoje matične zemlje, te da kao takve predstavljaju neraskidivi most povezivanja. Zaključak ovog izuzetno bitnog sastanka je da su razmjena iskustva, dobrih praksi, umrežavanje i međusobna podrška najbolji načini da postignemo rezultate kojima težimo u smislu realizacije konkretnih projekata u narednom periodu", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

Sve je to na izgled lijepo i simpaticno, ali ova vlada i njeni predstavnici oce samo da im se servira i da im se donira a na drugu stranu da dijaspora, pa i zene naravno, nemaju pravo glasa na izborima.Dijaspora treba da pomogne sto je napredno za CG, a svako neka procjeni kako i s kim to postici

Pasima

Pozdrav svim zenama iz nase dijaspore,bez obzira na vjeru.Zelim Vas zdravlje i uspjeha u svemu,a znajte da uvijek pripadade drzavi CRNOJ GORI.Hvala Vam.