21 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Posjeta Turskoj: Hadžić se sastao sa predstavnicima udruženja Montenegro – Karadag

Izvor: Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Dijaspora

Tag Gallery
Comments 0

Posjeta Turskoj: Hadžić se sastao sa predstavnicima udruženja Montenegro – Karadag

Autor: Antena M

  • Viber

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Seid Hadžić, tokom drugog radnog dana službene posjete Republici Turskoj, sa svojom delegacijom sastao se sa predstavnicima udruženja "Montenegro – Karadag" u gradu Burhanija, saopšteno je iz Uprave. 

"Hadžić je u svom obraćanju upoznao predstavnike udruženja sa aktuelnim programima i planovima Uprave koji su usmjereni na još snažnije povezivanje naših iseljenika sa matičnom državnom, kao i konkretnim aktivnostima planiranim sa projektom “Dani crnogorsko-turskog prijateljstva” koji je Uprava planirala da realizuje u periodu ispred nas, a u saradnji sa udruženjima i istaknutim pojedincima crnogorske dijaspore u Turskoj.

Predsjednik udruženja Montenegro- Karadag Abas Erdem je izrazio zadovoljstvo susretom i kazao da je udruženje upravo osnovano kako bi se saradnja sa Crnom Gorom učvrstila jer su njegovi članovi izuzetno vezani za zavičaj iz kojeg potiču, te da se u svim segmentima rada trude da čuvaju i baštine tradicionalne vrijednosti Crne Gore.

Dosadašnja saradnja se mora unaprijediti i konkretizovati kroz ovakve i slične projekte od značaja za iseljenike u ovoj državi, a koji će vezu ovog udruženja i sličnih sa maticom učiniti čvršćom i vidljivijom i time značajno doprinijeti čuvanju i promociji crnogorske kulturne baštine, usaglašeno je na sastanku", navodi se u saopštenju Uprave. 

Foto: Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Delegacija se istoga dana u Izmiru sastala sa počasnim konzulom Crne Gore u Republici Turskoj Đunejrom Bosnalijerom.

"Na srdačnom susretu razgovarano je o modalitetima unapređenja saradnje Uprave i udruženja naših iseljenika koji žive i rade u Turskoj, a što se posebno odnosi na prostor koji postoji za direktne investicije u matičnoj državi i druge projekte od kojih će koristi imati i matica i naši iseljenici.

Ovom prilikom delegacija USDI uručila je iseljeničke knjižice našim iseljenicima, naglašavajući otvorenost Uprave za građenje partnerskih odnosa sa ljudima koji potiču iz Crne Gore i važnost neposredne komunikacije kako bi se sva pitanja od važnosti za naše iseljenike rješavala u najkraćem roku", dodaju u saopštenju. 

Sastancima su prisustvovali v.d. pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Arben Jakupi i viši savjetnik I u Upravi Mihailo Pavićević, kao i generalni konzul Branislav Karadžić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR