19 °

max 27 ° / min 17 °

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 14°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

25° / 16°

Ponedjeljak

27.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fondacija „Sveti Petar Cetinjski” i Udruženje „Krstaš” potpisali Sporazum o saradnji

Dijaspora

Comments 2

Fondacija „Sveti Petar Cetinjski” i Udruženje „Krstaš” potpisali Sporazum o saradnji

Autor: Antena M

  • Viber

Fondacija „Sveti Petar Cetinjski” iz Podgorice i Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš” su u cilju afirmacije i prezentovanja crnogorskog kulturnog, istorijskog, jezičkog, duhovnog i moralnog nasljeđa i doprinosa očuvanju nacionalnog i državnog identiteta Crne Gore potpisali Sporazum o saradnji.

Potpis na dokument su stavili predsjednici organizacija Srđa Martinović i Nenad Stevović na svečanosti u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu. Sporazum obuhvata neposrednu saradnju i razmjenu iskustava u svim oblastima crnogorskog savremenog i tradicionalnog stvaralaštva i očuvanja crnogorske kulturne i istorijske baštine u Crnoj Gori i crnogorskom iseljeništvu.

 Tom prilikom u galeriji centra predsjednik Fondacije „Sveti Petar Cetinjski” Srđa Martinović je otvorio izložbu reprodukcija umjetničkih djela „Crnogorski vladari kroz likovnu vizuru” nastalih tokom konkursa na kojem je učestvovalo više od 40 slikara, dok je u Crnogorskoj biblioteci i čitaonici kapitalni izdavački projekat Fondacije knjigu „Dukljanski knez Sveti Vladimir” predstavio direktor Milorad Mijo Aleksić. Reprezentativan primjerak te monografije uručen je prijatelju crnogorske zajednice Pal Karolju iz Feketića.

 Povelja Sveti Petar Cetinjski, koja predstavlja najprestižnije priznanje Fondacije iz Podgorice, uručena je Nenadu Stevoviću publicisti i istraživaču crnogorske dijaspore.

Tokom boravka u Lovćencu delegacija Fondacije „Sveti Petar Cetinjski” položila je cvijeće na Spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora od 1941. do 1945. godine.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

BanjaCT

Svaka čast! Da je sreće bilo bi još više ovakvih primjera! Nikad potrebniji nijesu bili nego danas kad se urušava sve što nam je SVETO! Bravo!

Martin NY

Patriotske organizacije moraju da sarađuju i da se podržavaju. To je jedini pravi put. Čestitke i puni respekt za Fondaciju Sv. Petar Cetinjski i Krstaš!!