12 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS u posjeti udruženjima dijaspore: Snažna podrška očuvanju euroatlanskog kursa i građanskog koncepta Crne Gore

Dijaspora

Comments 2

BS u posjeti udruženjima dijaspore: Snažna podrška očuvanju euroatlanskog kursa i građanskog koncepta Crne Gore

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Dijaspora i Bošnjačka stranka jedinstvenog su stava kada je u pitanju očuvanje euroatlanskog kursa i građanskog koncepta Crne Gore, odbrane prava dijaspore na administrativnu i svaku drugu vezu sa domovinom i u tom smislu, Bošnjačka stranka ima snažnu podršku dijaspore za svoju politiku koja je u skladu sa tim principima kao i podršku za dosadašnje vođenje politike. To je ocijenjeno tokom posjete delegacije Bošnjačke stranke udruženjima dijaspore u Njemačkoj, Švajcarskoj i Luksemburgu.

Predsjednik Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović, poslanici Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore Kenana Strujić Harbić i Amer Smailović, predsjednik OO BS u Bijelom Polju Ernad Suljević, član predsjedništva BS Mersudin Gredić i savjetnik i šef kabineta predsjednika BS Izet Ćorović, obišli su nekoliko udruženja i istaknute pojedince dijaspore Crne Gore u Njemačkoj, Švajcarskoj i Luksemburgu, gdje su sa državljanima Crne Gore koji privremeno žive i rade u zemljama Zapadne Evrope, uglavnom Bošnjacima, razgovarali na temu aktuelne političke situacije u Crnoj Gori, predsjedničkih izbora, položaja Bošnjaka i bošnjačke dijaspore u Crnoj Gori i dolazećih parlamentarnih izbora, ali i razvoju ekonomije u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na sjever Crne Gore.

“Istaknuto je i da se dijaspora zalaže za jedinstvenog kandidata proevropskog bloka u Crnoj Gori, iz razloga što smatraju da je to najbolja formula da proevropski predsjednički kandidat pobijedi, ali je, u slučaju da se stranački organi Bošnjačke stranke donesu odluku da Bošnjačka stranka ima svog kandidata za predsjednika Crne Gore, pružena snažna podrška poslanici Kenani Strujić Harbić, jer je zaključeno da je ona kvalitetan prijedlog za tu državničku poziciju, ali i da bi prvi izbor jedne žene, i to iz reda manje brojnog naroda, za predsjednicu Crne Gore bio snažan iskorak za našu države prema društvu najrazvijenijih i najdemokratskijih država Evrope i svijeta, ali i važna poruka ženama i manje brojnim narodima da žive u društvu jednakih šansi za sve”.

Iz svih udruženja dijaspore sa kojima je razgovaramo, saopšteno je da će dijaspora, kao i uvijek do sada, biti čvrsto uz građansku i evropsku Crnu Goru i da Crna Gora, i ovog puta, može da računa na svoju dijasporu.

Predsjednik Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović, zahvalio se dijaspori na svemu što čini za Crnu Goru, njene građane i ekonomiju, ali i za nemjerljiv i ključni doprinos demokratizaciji Crne Gore, istakavši da nema ni trunke sumnje sa će dijaspora i u ovom, za Crnu Goru važnom periodu, biti faktor koji će uticati da se točak istorije kreće prema budućnosti, bez obzira što postoji jasna tendencija i ozbiljna opasnost da se Crna Gora još jednom, pobjedom retrogradnih ideologija i političkih partija koje tu ideologiju baštine ili su na nju ravnodušni, vrati u devedesete i sve ono što devesete predstavljaju.

On je istakao da će Bošnjačka stranka, nakon još jedne analize političke situacije u Crnoj Gori, javnog mnjenja, konsultacija sa glasačima i članstvom BS, ali i dijasporom, na organima stranke odlučiti o modelu učešća na predstojećim izborima za predsjednika Crne Gore, te da će o tome javnost biti upoznata, ali i da je uloga dijaspore veoma važna za nastavak evropskih procesa u Crnoj Gori.

“Bošnjačka stranka će i u narednim danima nastaviti sa intenzivnom komunicijom konsultacijama sa svojim članovima, simpatizerima i glasačima u zemlji i dijaspori u cilju što boljeg donošenja političkih odluka u veoma važnom trenutku za bošnjački narod i državu Crnu Goru.

Veliku zahvalnost izražavamo organizatorima i domaćinima skupova u dijaspori i svim koji su prisustvovali skupovima, jer mi u Bošnjačkoj stranci veoma cijenimo podršku dijaspore narodu Crne Gore, državi Crnoj Gori i Bošnjačkoj stranci”, kazao je Ibrahimović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

@sa srpskim svetom, ajde ne avetaj. Do skora ste vi bili ko dva oka u glavi, pa vi niko nije nista govorio. BS nikada, ama baš nikada, neće poći tim putem. Sto si ti neznaven i ne razumiješ trenutak, to je tvoj problem.

sa srpskim svetom

Rukovodstvo vaše stranke sa srpksim svetom.