31 °

max 31 ° / min 19 °

Četvrtak

25.07.

31° / 19°

Petak

26.07.

33° / 19°

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 24°

Ponedjeljak

29.07.

37° / 25°

Utorak

30.07.

37° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savez dijaspore u Njemačkoj: Odazvaćemo se kao i uvijek kad je država u problemu i glasaćemo Đukanovića

Dijaspora

Comments 2

Savez dijaspore u Njemačkoj: Odazvaćemo se kao i uvijek kad je država u problemu i glasaćemo Đukanovića

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom izjave Arbena Jakupija da je poziv dijaspori da glasa u drugom krugu zloupotreba, iz Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj poručuju da je posrijedi otvorena manipulacija.

Osnovno pravo građanina zagarantovano Ustavom Crne Gore je pravo da bira i da bude biran, mora imati državljanstvo Crne Gore, navršenih 18 godina života i najmanje dvije godine prebivališta u Crnoj Gori.

"Zato je više nego začuđujuće da gdin Jakupi sebi daje za pravo da državljanima Crne Gore oduzima Ustavom zagarantovano pravo", navodi se u saopštenju koje potpisuje Miloš Bukilić.

Pripadnici/e dijaspore / iseljenika koji se nalaze na studijama ili privremenom radu van granica Crne Gore će iskoristiti svoje pravo da glasaju u Drugom krugu predsjedničkih izbora, poručuje se iz Saveza.

Takođe, Zakon o registru prebivališta i boravišta prepoznaje status crnogorskih državljana sa prebivalištem u Crnoj Gori i boravkom u drugoj državi (u članu 8 stav 1 tačka 2) što je dovoljan dokaz da imamo pravo glasa i da nas u ostvarenju tog prava niko ne može spriječiti, ističe se u saopštenju.

"Kao što smo se uvijek odazivali kada nam je država bila u problemu i prekretnici, tako ćemo se odazvati i ovog puta i vratiti Crnu Goru na evropski put. Molim vas da ostavimo po strani lične interese, sujete, eventualne ljutnje na pojedine suverenističke partije i shvatimo da je potrebno da ovog puta damo podršku predsjedniku Milu Đukanoviću, jer je glas za njega glas za spas Crne Gore i nas samih. Izaberemo li drugi put, naša djeca nam neće oprostiti", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Zna crnogorska dijaspora kakva je politika koju podržavaju Šešelj,presuđeni ratni zločinac i velikosrpski propagandista Raković i kakva opasnost prijeti od onih koje podržavaju! Ovi izbori zajedno sa parlamentarnim su presudni za budućnost CG i svih njenih građana!

Onogošt

Srećno ! Dobro došli i svaka Vas sreća pratila !!!