10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dijaspora iz Luksemburga o Đukanoviću: Zlatni period Crne Gore

Dijaspora

Comments 1

Dijaspora iz Luksemburga o Đukanoviću: Zlatni period Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Dijaspora Crne Gore u Luksemburgu obratila se Milu Đukanoviću. Period njegovog predsjedovanja nazvali su zlatnim periodom Crne Gore.

Njihovo obraćanje prenosimo integralno:

"Poštovani višegodišnji predsjedniče Crne Gore, gospodine Milo Đukanoviću,

Ne možemo da ne primijetimo da je i Vaš odlazak sa mjesta predsjednika države imao sve dimenzije ljudskosti i pokazao najveći stepen demokratskog ophođenja i uvažavanja drugih.

Mi znamo da će period dok ste Vi bili na čelu države ostati zlatnim slovima upisan na istorijskoj pozornici Crne Gore, te da će, nadamo se, koristeći vaše iskustvo i vaš nasljednik nastaviti putem demokratije, uspješnog razvoja naše domovine na svim nivoima, te da će i novoj političkoj garnituri put evroatlantskih integracija biti prioritet i sveti cilj.

Nikad nećemo i ne smijemo zaboraviti, gospodine Đukanoviću da ste Vi i Vaši saradnici i te kako zaslužni što ratni plamen nije zahvatio Crnu Goru iako se u više navrata približavao granicama i bio na samom pragu naše domovine; svjesni smo, da bi u tom slučaju naša država postala krvavo poprište i da bi stradalo na hiljade nedužnih žitelja naše domovine.

Evropa Vas je odavno prepoznala kao visprenog vođu i državnika te istinskog demokratu i širom vam otvarala vrata prema zajednici razvijenih demokratskih društava.

No, gospodine Đukanoviću, mi i dalje vjerujemo da će te se Vi i u svojstvu člana DPS-a i običnog građanina i dalje boriti, ne žaleći ni vrijeme ni energiju da nam svima u Crnoj Gori bude bolje, a to jeste san svakog istinskog patriote naše domovine.

U to ime, gospodine Đukanoviću, hvala vam na svemu što ste uradili do sada za Crnu Goru kao i za ono što će te tek učiniti na dobrobit cijele nam države i nas koji živimo i radimo daleko od svog rodnog doma ali ga, kao i cijelu Crnu Goru, nosimo u srcu i gajimo sa puno senzibiliteta i ljubavi."

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Feniks

Hvala vam, ljudi. Samo jedan je dom, jedna kuća naša zajednička, i nećemo je dati otimačima! Pseće vrijeme donijelo nam je svašta, ali mi smo dužni da se vratimo na ispravni kolosijek, da budemo ono što smo odavno željeli, uprkos retrogradnim snagama, a to je da postanemo članica EU