11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović nekoliko puta na Kosovu ali se nikada nije interesovao za zajednicu Crnogoraca

Dijaspora

Comments 8

Abazović nekoliko puta na Kosovu ali se nikada nije interesovao za zajednicu Crnogoraca

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić u saopštenju za medije kaže da je premijer Crne Gore Dritan Abazović nekoliko puta dolazio na Kosovo ali da se nikada nije sreo sa crnogorskom zajednicom.

"I kao potpredsjednik i kao predsjednik Vlade Crne Gore, sretao se Abazović sa najvišim kosovskim državnicima u više navrata a bio je i u zvaničnoj posjeti Kosovu. Pokretao je na tim susretima raznorazne teme i procese ali nikada se nije susreo sa crnogorskom zajednicom niti se interesovao za ono što je trebalo i što mu je bila dužnost a to je zaštita našeg sveukupnog položaja", navodi Vujičić i dodaje:

"Prosto ga nije bilo briga što živimo u neprimjereno teškim uslovima, što smo diskriminisani, što nam se skrnave groblja i monumentalni spomenici i što je prinudni odlazak sa naših vjekovnih ognjišta sve češći i brojniji. Neka mu služi na čast!", zaključuje on.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

dzemal

Sve kukate a najvise zlocina ste pocinili po regionu. Kakvi ste ljudi pitam se. Gdje god niste na vi na vrhu vlasti vi non stop placete a samo li vas zapane odmah pokusate da unistite da potlacite. Ja sam pretuzan, sto sam rojedn medju vama Srbima a da nisam znao ko ste vi. Sad znam.

Boško Agram

Treba tražiti od Kosova da CPC služi u crnogorskim manastirima po Metohiji. I da joj se isti vrnu. To je trebalo tražiti u vrijeme priznavanja Kosova, kao uslov, ali nikad nije kasno...

td

Svaki Premijer CG,pa i ovaj slučajni, trebao bi pokazati interesovanje za Crnogorce na Kosovu,ali baš Crnogorce koji su odani Crnoj Gori i koji ne drže šajkaču kao rezervnu /paradnu/ opremu. A što se tiče samozvanog i ni po čemu zaslužnog tzv.predsjednika Vujičića,dobronamjerni savjet svima-bježati od njega.Zbog njega- sada i prije.