27 °

max 31 ° / min 20 °

Četvrtak

25.07.

31° / 20°

Petak

26.07.

33° / 19°

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 24°

Ponedjeljak

29.07.

37° / 25°

Utorak

30.07.

37° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bundestag izglasao Zakon o dvojnom državljanstvu, mnogi neće morati da se odriču povezanosti sa matičnom državom

Izvor: Privatna arhiva

Dijaspora

Comments 1

Bundestag izglasao Zakon o dvojnom državljanstvu, mnogi neće morati da se odriču povezanosti sa matičnom državom

Autor: Antena M

  • Viber

- Danas je Bundestag izglasao Zakon o bržim naturalizacijama - dvojnom državljanstvu. Stranci će brže dobiti njemačko državljanstvo, ali samo pod određenim uslovima. Bundestag je danas izglasao Zakon predložen od strane Koalicije (Savez SPD-a, Zelenih i FDP-a).

Ukratko o ključnim tačkama reforme. Poslanici Bundestaga danas su odlučili o reformi tzv. zakona o državljanstvu. Time će omogućiti bržu naturalizaciju pod određenim uslovima.

Ukratko o ključnim tačkama zakona: Period naturalizacije ljudi iz inostranstva za dobijanje njemačkog pasoša će moći da se ostvari nakon osam godina boravka u Njemačkoj. Taj period će biti skraćen na pet godina. Uz „posebne uslove integracije“, naturalizacija bi u budućnosti trebalo da bude moguća čak i nakon tri godine. Takva „dostignuća“ uključuju dobre jezičke vještine, volonterski rad ili vrlo dobar uspjeh u školi ili na poslu - saopštila je Emira M Ličina, predsjednica eMDe Alijanse - Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj. 

"U budućnosti će migrantima biti omogućeno više državljanstva – odnosno posjedovanje dva pasoša. Do danas su se mnogi stranci morali odreći svog prethodnog državljanstva prilikom dobijanja njemačkog državljanstva. Iz ovoga su, između ostalih, isključeni državljani druge zemlje EU ili Švajcarske. Sa stajališta savezne vlade, ovo će pomoći mnogim ljudima da se ne odriču povezanosti s matičnom državom ili njihovom porodicom koja živi u inostranstvu", ukazala je Ličina. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

DejandeMonte

Bravo Emira , veliko hvala za sve informacije - pozdrav !