24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završena Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku

Izvor: Screenshot

Dijaspora

Tag Video
Comments 0

Završena Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku

Autor: Antena M

  • Viber

Osma Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine završena je izborom najboljih u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, saopštilo je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija”. 

Takmičare je ocjenjivao žiri u sastavu: apsolvent Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Jana Krivokapić, recitatorke i voditeljke Isidora Ražnatović i Milena Drašković i publicista i istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović.

Na ovogodišnjoj smotri učestvovali su recitatori iz 14 vojvođanskih škola, a najuspješnija u kategoriji nižeg uzrasta je Dunja Ivanović, učenica drugog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Lovćenca, dok su Miljan Đurović i Dunja Milović iz škole „Petar Petrović Njegoš” iz Vrbasa najbolji u takmičenju za uzrast od petog do osmog razreda, navodi se u saopštenju. 

Zbog pojačanog kriterijuma ocjenjivanja žiri je odlučio da za srednjoškolski uzrast ne dodijeli nagradu.

"Pored zahvalnice svi učesnici smotre su dobili i knjigu iz crnogorske književnosti. Nagrada za najuspješnije takmičare, i njihove nastavnike je edukativno putovanje na Cetinje koje će biti realizovano u julu ove godine.

Organizator smotre je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” iz Lovćenca uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i iseljenicima Crne Gore", dodaju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR