12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

ΑΥΤΟΚΈΦΑΛΟΣ: Crnogorska crkva u grčkoj „Osnovnoj crkvenoj istoriji” (1916)

Autor: Antena M

  • viber

Dragan

Svaka cast Jovanovicu. Ali uzalud onom ko ne zeli da vidi palis svijetlo.

Marko

Svaka čast na trudu i izdvojenom vremenu sada nemam dilemu i nznam ko nas je lagao i manipulisao sve ove godine. Bilo bi mnogo lijepo kada biste sve ove dokumente skupili i štampali neku knjigu ili brošuru da može svako da kupi na kiosku. Svako dobro gospodine Jovanoviću!

Mario

Meni kao Hrvatu je zanimljiva Karlovačka eparhija i ne spominje se svetosavska crkva!zašto?zbog toga što tada nije ni postojala! Laži su oružje"oca laži" a istina je od Boga! Bog nam bio na pomoći u borbi protiv "oca laži'!

Otvoriti oči duhovnom roblju

Umjesto da se ovi tekstovi vrte po svim "crnogorskim medijima" i bar dijelu naroda otvore oči u Crnoj Gori muk. Ima li makar jedan od vajnih poslanika Skupštine da je Crnogorac i da ove nepobitne dokaze o vjekovnoj Autokefalnosti CPC iščita u Skupštini CG.

Gadafi

Ni sinajska, ni karlovacka, ni crnogorska mitropolija nijesu bile autokefalne crkve. Autokefalos znaci da crkva sama odredjuje svog poglavara, a mitropolija u cg cak nije ni imala sabor episkopa koji bi to mogao da uradi. Episkopski sabor imaju cak i autonomne crkve, a kamo li autokefalne.

Gadafi

Mitropolija crnogorska nije ni jednog jedinog mitropolita hirotonisala, sto je jasan dokaz da nije autokefalna. Takodje, sveto miro je donoseno iz Rusije, sto je takodje pokazatelj da nije bila autokefalna.