14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Religija

GRČKI MEDIJI: Srpska crkva nema dokaze da je prije 1918. pośedovala crkve i hramove u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • viber

Đoko Orlandić

Imaju, imaju. sigurno Vučić. Kako on reče više puta, najbolji je student pravnog fakulteta u istoriji. Kao može ta+kav student da nema dokaze. mada da ih ima, ne bi slao osuđenima teroristima avion Vlade, da ih usmjeri na rušenje CG, no bi dokaze podastro na sto

Mne07

Cijela srpska istorija je laz. Stotinama godina truju sopstven narod mitovima i bajkama, zato danas imamo jedan zatrovan narod medju nama. Dalje ruke od CG!

mardarije

lažu , truju , mrze , ruše , boroliču po ulica - to "spc crkva"? veze to nema sa HRISTOVOM CRKVOM

CG1

Gadovi, srpski popovi, znaju da to ne može biti njihovo zato ovoliko laži,kleveta i kletvi. Oni ne propovijedaju ljubav i slogu nego mržnju i jad. Jadno im sve bilo. Znajte,ovo je CRNA GORA i nećemo vam je dati. DA JE VJEČNA CRNA GORA!

Lazo

Citaj clan: "Vjerski objekti i zemljiste koje koriste vjerske zajednice na teritoriji CG koji su izgradeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda drzave ili su bili u drzavnoj svojini do 1. decembra 1918, i za koje ne postoje dokazi o pravu svojine vjerskih zajednica..."

Lazo

Dakle ne trazi se dokaz od prije 1918. nego bilo kakav dokaz. Dosta tapija su dobili posle 1918.

Realista

Ugroženi Srbi, žalosna im je sudbina. Otrovali su ih neistinama i mitovima a narod nema leba pa se hrani zlom koje sije SPC... Užasno i tužno, ali to ne znači da mi Crnogorci treba da zaboravimo da su na fukarski način oteli i državu i autokefalnu našu scrkvu!

Hercegovac

Dragi prijatelji grdno griješite kada govorite o vlasništvu. Cjelokupna Boka je bila pod Austrijskom upravom i crkve i imovinu je uredno knjižila na SPC . Takva je situacija i sa crkvama koje su pod upravom Eparhije Zahumsko Hercegovačke...Dakle imaju ovi iz Milove crkve malo razloga slaviti

Miloš

@Hercegovac E baš ćemo tebe mi Crnogorci pitati. Ovdje se radi o sljedećem: nasilno je posle 1918. kada nam je država utopljena u KSHS i ukinuta autokefalna CPC. Državu smo nenasilno obnovili, vratili joj nezavisnost. Ostalo je samo da i crkvi vratimo oteto i da ponivo zablista CPC. Nikad više 1918.

flamantes

@Hercegovac Ne Hercegovac nije imovina crkava u Austrougarskoj je knjižena na autokefalnu Karlovačku mitropoliju, tada SPC još ne postoji, a sama Boka je pripadala Ukrajinskoj unijatskoj crkvi Bukovine. Tako da kad nešto želiš reći trebaš malo da se obrazuješ da ne ispadaš neuk.

Liberal

@Hercegovac, Prvo, nije tačno da je imovina tda vođena na SPC, jer ona tada nije ni postojala, a posebno kqanonski. Nastala je tek 1922. A čija je crkvena imovina u Vojodini do 1918? Onda ona pripada Austriji ili Mađarskoj, po tvojem rezonu.

Zeljko vukic

A cim vam vidim ovo slovo (ś) sve mi je jasno

lažvina serBska

@Zeljko vukic śedi đe si...

Ђоко

Мислим да је овај текст демантовао Васељенски патријарх мало се упознајте са чињеницама јер обмањујете јавност па би могли и одговарати по законима ове државе иако вам се чини да сте изнад људских и божијих закона