12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Politika

Vučić: Vlasti Crne Gore moraju voditi dijalog sa SPC, a ne MCP

Autor: Mirjana Dragaš

  • viber

baka

Shvatas li beno da mi nista - NE MORAMO. Mi mozemo kad i ako procijenimo da nam je to interes. Taj ton ostavi za Kurtija.

drago

Sto prica ovaj covjek,kakav SPC,kakvo vlasnistvo Srbije??Ovi u Srbiji su potpuno pobudalili!! Pa nije ti Vucicu tata to gradio.

maksim

U pravu je Vucic. Mitropolija Crnogorsko-primorska je jedna od 4 eparhije SPC u CG. Pazin i Vlada uleceli su u Amfijevu klopku

maksim

Namjera Amfilohija i popa Perovica je da insistiranjem na MCP a ne na SPC zavedu dio lakovjernih nacionalnih Crnogoraca koji ne vole DPS. Celnici Vlade toliko su impresionirani Amfijem da ne kapiraju da im podmece kukavicje jaja

nenad mne

@maksim, da li, ovi što šetaju znaju da su i njihove seoske crkve beogradske?

maksim

O tome je rijec. Ako treba Vlada pregovarati o statusu crnogorskih hramova treba da sjednu s poglavarom SPC a ne s njegovim potcinjenim. Tim prije sto cio srpski kler misli isto o CG

CG1

Šta će ovaj iz srbije, da CRNA GORA pregovara sa srpskom crkvom oko CRNOGORSKIH SVETINJA,može oričat samo o položaju srpske crkve,i to je to.Šta veli vučić, njihovi manastiri, zaboravio je da je ovo CRNA GORA,nikad bilo niti će biti vaše dok je Crnogoraca,bijedo jedna četnička.

Komšo

aj Vučko viđi s tijem popom kad bi mu najviše odgovaralo da ga nazovemo, kad mu već izigravaš portparola.Na što je spala Srbija da se preśednik bavi od komunalija, preko medija pa do rješavanja popovskih statusa u komšiluku...pozavidio bi mu i Kim Jong-un na kontroli

Misko

E vuce oces da internalizujes unutrasnje pitanje u Crnoj Gori,vidi on da ove setnje popova i zavedenih gradjana ne pomaze i da te setnje bi dugo trajale i na kraju bi samo popovi setali on poseze za poslijedjim adutima.

VELJKO

Što se śekirate moji crnogorci Mi smo sva ta pitanja riješili 2006 godine. Ovo su samo formalnosti. Okrenite se radu, kako bi bilo bolje građanima Crne Gore. Neka ste mi zdravo i veselo !

Ja

@VELJKO Bravo, upravo tako no eto śekiramo se brate što nas ovi naši ne razumiju.

Objasniti šetačima

I Advokat Bojić sinoć fino reče da su crnogorske crkve i manastiri VLASNIŠTVO SRBIJE i da za njih važe drugi zakoni. Znaju li ove Posrbice da protestvuju da njihove crkve budu vlasništvo SRBIJE.

JA

I reče: "Oni moraju da razgovaraju sa SPC. Mitropolija crnogorsko-primorska je dio Srpske pravoslavne crkve sa sjedištem u Beogradu" Pa ko je ođe lud??! Kako je SPC došla do imovine?! Koje godine??? 1918??? Jel može to po zakonu?? Što je bilo 1918. Koja je crkva bila prije te godine?? Čija je to imovina?? Može li tako Ruska crkva da okupira Srpsku i nakon neko vrijeme da kaže Srpska crkva nikad nije postojala i to je ruska imovina??? Može li???

Boško Agram

@Objasniti šetačima, jedni znaju, drugi lažu, treći mrze Mila.