11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Živa istina

Nikolić: Niko ne želi da crkve odnese preko ramena; Damjanović: Ko želi da pravi novu crkvu, široko mu polje

Autor: Jelena Grbović

  • viber

ja

reče li Damjanović koja su mu vjerska prava ugrožena? jednako su loše Žive istina sa ovima ka sa Danilovićem Jokovićem

Ivan

Slazen se sa vama .. mislim da je gospodin Sukovic trebalo da pozove u goste samo Nikolica, jer je Damjanovic bio prilicno isprazan, i nevjesto je kamuflirao svoju pristojnost u los odabir politike !

Andjela

Pozdrav za Andriju Nikolica, njegove argumentirane odgovore. Damjanovic je pokazao koliko je izmanipulisan i ne znanjem skrece sa tome i izbjegava odgovore gospodina Sukovica. Ljudcki se izvinuti se i priznati greske mladosti, pa krenuti pravim putem!

Dragan

Nije on izmanipulisan,vjeruj mi.Vrlo dobro oni znaju sto rade.To su znali i 1918,i 1990 i sad.Cini mi se da mi nijesmo bas bili svjesni svih tih godina sto su im konacne namjere.Obratite paznju kako lukavo koriste taj predznak srpska crkva kad treba,a kad treba zovu je Crnogorska.Crkva moze biti samo jedna,bez predznaka,bozja.

Andjela

@Dragan, Hvala na komentaru iz pristojnosti ne upotrebih rijec bezobrazluk Pozdrav za Vas.

Realista

Pa cak da neko zeli da pravi neku novu vjersku instituciju to je zagarantovano demokratsko pravo. Ali mi Crnogorci ne trebamo ni jednu drugu pravoslacnu crkvu osim nasu vjekovnu Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu, a okupatorska SPC nam ne treba.

Ljubo

Pita li se iko od ovih gospodina sto stuju SPC u kakvom smo mi Crnogorci polozaju? Ne daju nam da sahranimo nase najmilije sa crnogorskim svestenicima, ne daju nam da unosimo nas barjak u crkve i manastire koje su gradili nasi pradjedovi, ne daju nam da budemo Crnogorci... To je fasizam!

Đoko Orlandić

Pokušavam da napišem komentar. Ovakva kvinisliška bijeda od Damjanovića ne zaslužuje ni jednu riječ.

danilo s.

I dalje se izbjegava odgovor na pitanje: A što sa Crnogorcima? Očito je da veljesrbi ne žele da priznaju da postojimo. Jer, ako nema Crnogoraca nema crnogorske Crkve, nema crnogorske države, sve postaje "srpsko". Nema većih slijepaca od onih koji ne žele da vide.

Vuk V. Novi Sad

Mikolić je bio mnogo ubjedljiviji, tu nema dileme. Ono što mu zamjera crnogorska patriotska dijaspora u Srbiji je što je nikada nije posjetio niti se sreo sa njima. Mislim na udruženja Krstaš, Princeza Ksenija i udruženje iz Prokuplja, kao i na Crnogorsku partiju... Redovno posjećuje neke druge...

jovan

Imao sam utisak da je ovaj Damjanović izuzetak u našoj nesretnoj opoziciji. Kad ono, ugroženo mu je ppravo "da zabrani" da u crkve u koje je išao njegov djed i preci ne uđe neko koga on ne smatra Crkvom? Kad je zaplivao u srednjovjekovnu retoriku, preporučujem da provjeri ko mu je đed.

volim te zeleno

@jovan I meni se činilo da je urbaniji, civilizovaniji tip ali poslije one sinoćnje priče u emisiji " Živa istina" se vidi da svi oni isto misle, samo je poneko kao Damjanović malo prefinjenijih manira pa to izgleda malo drugačije dok se ne nađe u situaciji da mora direktno odgovoriti.

Rajan

Čuš ti njega "široko mu polje"! On bi nas na polje, a oni da koriste naše crkve i manastire. Neće moći, Damjanoviću!

Rajan

Nije nova no OBnova autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve. Oni uporno i (zlo)namjerno ponavljaju kako tobože partija hoce da osnuje nekakvu svoju crkvu.

Millo

Je li realno da se pokusaja paljenja zastave u Beogradu od prije dva mjeseca koji vam je jedini argument za ugrozavanje drzave drzite kao pijjan plota. Samo to ponavljate kao papagaji jer drugi primjer nemate. Vrijedjte zdrav razum najmanje polovini vasih glasaca.