14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Pokolj u Velici 1944. godine – učestvovali i četnici

Autor: Antena M

  • viber

Sjever

Gospodine Sukovicu posto je Vasa supruga urednica dokumentarnog programa RTCG,zasto ne napravi emisiju o zvjerskom ubijanju muslimana u Sahovicima?

Sjever

@Sjever Da, treba napraviti i tu emisiju. Ali srto tebi smeta da se napravi emisija o zlocinu u Velici?

Aha

E bogami mi je bilo čudno da četnici nijesu učestvovali u nekom zločinu.. Sve pohvale autoru teksta što je objavio ova vrijedna dokumenta!

58SINDON

@Aha Istina! Cetnici su bili agresori u Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Crnu Goru. Trazite povijest sto su radili cetnici su ubili i silovali zene.

Đoko Orlandić

Da li je pop Risto promovao u sveca nekog od tih četničkih koljača u Velici, kao popa Macu?

@@@@

u svakom zlocinu u CG tokom drugoga rata ucestvovali su cetnici u manjem ili visem obimu.Ko ima gram mozga u glavi jasno mu je da cetnicki zatvori nijesu mogli biti na 50 metara od Njemacke kasarne ako nisu saveznici.Kako je Djordjije Lasic poginuo kod Doma JNA u PG sa jos 100 cetnika od bombardovan

Uriah

Ovo je je vec poznata cinjenica, nista novo, i tacno je da su se i razbijene cetnicke bande povlacile ka Cakoru. Ova dokumenta se mogu naci na znaci.net. Poslijeratna svjedocenja i istoriografija ne pominju cetnike medju direktnim izvrsiocima. Promijenite naslov.

ND123

@Uriah Vas komentar je zasnovan na istorijskim činjenicama i nije opterećen dnevno političkom uticajima

Krsto

Cetnici i balisti bili zajedno u selu Velika pod istom NJEMACKOM KOMANDOM.Jos je bila ociglednija saradnja cetnika i ustasa u bitkama na Neretvi Sutjesci i Kozari..o tome se i danas cuti ali se na pr zna da je u glavnom NDH Banja Luci bio veoma jak cetnicki pokret koji je imao pordsku Ante Pavelica

Sasa

@Krsto naravno da su oblacene protivnicke uniforme, stavljana obelezja radi izvidjanja neprijateljskih polozaja, a fotografisani nosioci istih radi propagande. Izdaje je bilo, svakako, ali ne ovakve i ü toj meri.