11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Crnogorski ministar dr Pero Šoć o osvajačkoj politici Srbije prema Crnoj Gori (1919)

Autor: Antena M

  • viber

Roksana

Novače, posebno hvala za ovaj tekst. Ovo bi trebalo svi u CG da pročitaju, svi bez razlike. Dobro bi bilo na više portala poslati materijal koji publikujete. Dako se mrčeni potuđenici naši počnu osvješćivati čitanjem fakata iz muke naše crnogorske, kad im škola nije istinu pružila.

serdar

Izvanredno! Novak je morao biti ministar prosvjete. Đaci u Crnoj Gori znali bi njenu prokletu sudbinu znali bi istinu sakrivanu jedan vijek. Popovi i učitelji naočigled vlastima vaspitavali su generacije da mrze svoju državu a gospodinu Novaku ukinuto je radno mjesto. Sramno!!!

Milivoje Lalic

JUGOSLOVENSKA ideja je rodjena u krilu Ilirskog pokreta i široko prihvačena medju juznoslovenskim narodima. Njegoš na koricama jedne svoje knjige pise: Pečatano u Jugoslaviji leta gospodnjeg ... Optuzivàti Srbiju je samo zla namera.

Roksana

@Milivoje Lalic, Ruski slovenofili imali su uticaj i na Njegoša, koji je bio i "ruski đak", ali, ni u jednom trenutku, niti to igđe ima zapisano, ne podrazumijeva se u tom južnom slovenstvu gubljenje imena naroda i država. Dominacija Srbije je nastala mnogo kasnije, ali na Garašaninovoj platformi

Toplica

Cinjenica je da u CG Srba manje vise 30% po zaddnjem popisu stanovista... A aktuelne ankete su; SrBI 38%. To je to!

borop

Dođe li časnome Dr Peru Šoću što advokat Dragan Šoć? Pitam za susjeda.

Šoć

@borop Ne slobodno ,nažalost ili na sreću. Dragan srbuje na ujčevinu ,dolare i eure! Šoći su jedni ,jedno bratstvo ,sa 300 godina starim rodoslovom i niđe nema spomena ni o kome drugom sem o crnogorcima i Crnoj Gori. Prezime Šoć , je , u pisanom obliku,jedno od najstarijih na Balkanu.