10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Kako su zli komunisti skrivali istinu o Jasenovcu

Izvor: Al Jazeera Balkans

Autor: Antena M

  • viber

@@@@

EEEEEEEEEEEE SVE VAM JE TO ZAVJERA CIJE KOMINTERNE VATIKANA I DIZNILENDA.

Naroz

Koliko su komunisti "skrivali" ovaj užasni genocidni zločin, najbolje govori podatak da smo mi u osnovnoj školi učili o 1 milion žrtava Jasenovca, dok se na najsveobuhvatnijoj, poimeničnoj listi žrtava našlo ukupno 83.145 ubijenih, od čega su 47.627 bili Srbi.

Vladimir

@Naroz ,to su ljudi za koje se pouzdano zna i postoji sacuvana dokumentacija.Da li mislite da one koje je odnela Sava postoji dokumenti?

Naroz

@Vladimir, zaposleni u Memorijalnom centru su taj posao radili desetinama godina, koristeći poznate naučne metode i to je aproksimativan broj stradalih.

Vladimir

@Naroz ,procitajte narativ...Najmanje 83.000 zrtava...plus to stvarno zahteva jedan pravi naucni rad,ali obe komisije zajedno...tj.Hrvate,Srbe,Jevreje i Rome...Da li stvarno verujete da su svi koji su usli kroz vrata logora bili popisani? Da neki nisu odmah vodjeni na stratiste?

Naroz

@Vladimir,Procjena ukupnog broja ubijenih u Jasenovcu Muzeja žrtava genocida u Beogradu-80.022, Memorijalnog muzeja Holokausta Sjedinjenih Američkih Država-između 77.000 i 99.000, i centra Simon Vizental-85.000. Složićete se da je to ogroman broj, kao i da ga nije etično ni umanjivati, ni uvećavati.

Vladimir

@Naroz ,postovani to prosto nije tacno sto ste napisali.Da li mislite da su Romi imali dokumenta,koji su pobijeni u Jasenovcu?Da ne govorim da su cela sela popaljena sa sve crkvama,gde su bili krstenice..Ne bih dalje licitirao sa zrtvama.Svaka smrt nevinog coveka je tragedija.

nenad_mne

@Vladimir , vi do dan danas,ne sastavite spisak poginulih i nestalih Srba, od devedesetih godina! Ko vam brani, no čekate da prođe malo vremena, pa da možete manipulisati, po običaju!

Vladimir

@nenad_mne ,poštovani, da li ste razmišljali što nije bio sastavljen spisak tj.ustanovljen tačan broj žrtava,tj.procena..Što se tiče manipulisanja, ajde ostavite se ti floskula molim Vas..Kad se ovde spominje 1918,to je ok..a kad se spomene 45....onda nije...

Miki

@Naroz Ja lično ne vjerujem nikome odavde,nego sam potražio podatke jevrejskog centra o genocidu,tamo se mogu vidjeti "nepristrasni"podaci o zločinima.

GRAĐANSKI

Primjerice radi: o svojim slavnim Vojislavljevićima skoro niđe ništa nas naučili nijesu, ali smo zato gradivo o Nemanjićima, okupatorima Duklje i zlikovcima našijeh predaka Dukljana - bili potanko savladali.

GRAĐANSKI

Ja sam 1960-o godište i potonja generacija titogradske klasične gimnazije. Nas su učili da je u Jasenovcu ubijeno 1 milion i 700 hiljada-tisuća ljudi. Taj broj se, zbiljski - poistovjećivao sa tamo stradalim Srbima, a i kako ne bi kad smo od jezika, preko matematike itd. do povjesnice učili iz srpskijeh udžbenika.

nenad_mne

@GRAĐANSKI , ipak mislim, da se navedeni broj odnosi na ukupan broj žrtava u II SR. na prostorima Jugoslavije!

Vladimir

Po autoru Srbi su vitezovi zla..Dosli smo do toga da su cetnici krivi za logor u Jasenovcu,jer zaboga oni su slali ljude tamo.Sto se tice komunista i aut.interpretacije i navodjenje knjiga i dokum.Ja bih isto mogao da navedem dosta njih,ali nema prostora u koment.Istorija nikad nije crno bela.