26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Skandalozni prijevod Gorskog vijenca na slovenački jezik

Autor: Antena M

  • viber

Hominem Quaero

Skandalozno ali ne iznenađujuće. Slovenci su uvijek imali arogantan odnos prema ostalim zemljama regiona. Dok su uvijek konobarski servilni prema Austriji, istovremeno ne mogu sebi priznati da su toliko dugo bili dio Jugoslavije. Jednostavno ne mogu iz svoje kože zbog svoje arhetipske podalpske fiksacije. Na takav ili drugačiji način uvijek nađu način da zbog svojih kompleksa I pomanjkanja identiteta i sopstvene istorije ponize svoje (po njima nikada) 'bratske' narode. Sramota.

Senad

@Hominem Quaero Ja sam prvi ljut zbog raznih Janši i znam da su neki Slovenci u SFRJ "ODOZGO" posmatrali sve druge ali moje iskustvo sa takvima je mnogo manje.Sloveniji je SFRJ bila majka u kojoj su Slov firme u drugim Rep bivše SFRJ prodavali po 3 puta skuplje svoje proiz nego u inostranstvu.

KakoJe

O ovome je trebalo da se misli ranije jer ovo ide iz Srbije. Istoriju Crne Gore uce tako sto ih uce da je to sve NJIHOVO.

Misko

Ovome je najvise doprinio izdajnicki DPS,jer dok su bili na vlast nisu se odredili definitivno ko je ko pa time i Njegos,a nova vlast je to dokrajcila da laz postaje istina.Nama Crnogorcima je ostalo za buduca vremena ispravljanje onog sveg sto su radili izdajnici iz prosle i sadasnje vlasti!

dv

STA se drugo može nadat i ocekivat od zadnje sorte ljudi koji zlo i naopako rade od postanka do danas...samo falsifikat,obmanu,zavist i najodvratniju laz..

Njegos kriv

Treba priznati, a mi nećemo. Dosta je greške i do Njegoša koji je previše srbovao. Kao i svi Petrovići.

Mina

Ovo je smisljenoi sramno sto su uradili Slovenci!!! Znaju oni dobro ko je i ciji je Njegos. Kako bi se ONI osjecali da im napisemo da su Presern i Cankar austrijski pisci

Senad

@Mina Mala dobronamjerna ispravka...Nisu uradili Slovenci nego ZABLUDJELI nazovi Slovenac koji je sigurno srpski špijun koji na mala vrata uvodi "srpstvo"...Znam puno Slovenaca koji se ne slažu sa ovom zlonamjernom BUDALAŠTINOM...koja nije OBIČNA već VELIKOSRPSKA SRPSKA budalaština...

Hominem Quaero

@Senad, Tačno tako! . I Đenero je rekao da su Slovenci investirali masovne biznise u Srbiju. Zato i ćute o non-paperu. Zato je Njegoš Srbin. Sve zbog interesa

Vladimir

@Senad ,hehe...BIlo bi smesno,da nije tuzno..

Vladimir

@Senad ,pa to sto pisete...Sad su i tu Srbi krivi sta su Slovenci napisali...Ma dajte...Malo se uozbiljite.

Edw

To je kao da tvrde da je Otac Na Službenom Putu, srpski film, jer je Kusturica kasnije konvertirao.

NV

Nema mjesta čuđenju. Slovenija je svoju prvu državu dobila na poklon 1918 godine od braće Srba istog trenutka kad je Njegoševa Crna Gora izbrisana sa karte svijeta. I dok su sjeverozapadni germanizirani Sloveni samo godinu dana prije toga pucali u leđa uz povike 'Srbe na vrbe', smo mi tim istim Srbima branili odstupnicu na Mojkovcu (dok su isti "pevali i begali").

Balsa Doclea

Jeste li pisali toj slovenackoj instituciji i slovenackoj drzavnoj upravi? Jeste li uradili neku akciju da se to ispravi? Nadam se da nece ostat na jos jednom teksu u Anteni M, malo mora i da radimo pored pisanja u crnogorskim medijima