7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Sinod Crne Gore: Bog čuva crkvenu autokefalnost (1908)

Autor: AntenaM

  • viber

JA

Pokažite to onom četniku što stoluje u manastiru.

Bog čuva CPC

Divan istorijski tekst koji opisuje veliki značaj CPC u Crnoj Gori i poštovanje crkve od dr država i kako i oni kažu I BOG DRAGI ČUVA CRNU GORU I CRNOGORSKU AUTOKEFALNU CRKVU!!!

Danile

Neprocjenjivo je vrijedno ovo što radi Antena M i Vladimir Jovanović. Neobjašnjivo je što ovo ne saznajemo od CANU, Javnog servisa, Istorijskog instituta Univerziteta CG... nego od jednog privatnog portala koji, pretpostavljam, jedva sastavlja kraj sa krajem. Pretpostavljam jer znam koliko se teško odvajaju od para crnogorski tajkuni, navodno veliki Crnogorci.

dv

@Danile Zato što država CG poslije obnove suverenosti nije smjela ili nije htjela da dovrši posao do kraja,odnosno da važne institucije CPC,univerzitet,canu,vojsku,itd,učini Crnogorskim i svojim,C ih je ostavila da žive i rade u interesu veliko srpskog projekta..kojeg "živimo"uživo evo godinu dana.

mira

Ovakve tekstove koji su od istoriskog značaja, treba uvesti u obrazovni sistem Crne Gore.

Tajfun

Vodjama i negatorima Autokefalne Crnogorske Crkve i Crnogorske nacije je ovo jasno,ali zavedenim( polupismenim),njihovim sljedbenicima nije,i zbog njih treba ovakve tejstove cesce publikovati u svim medijima.

Sto vise znanja o CPC

Mnogi i ne znamo o istoriji naše CPC pa bi bilo lijepo da imamo sto vise sličnih tekstova na ovu temu!!!

CG1

Neka vide ovi iz srbijanske sekte koja je crkva vjekovna crkva u CG, to je, CRNOGORSKA, PRAVOSLAVNA AUTOKEFALNA CRKVA. TAČKA. KRAJ.

MONTENEGRO

NIKAD se Crnogorci neće odreći svoje SVETE AUTOKEFALNE CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE! Džabe su svi pokušaji Srbendi da nam je izbrišu i iz sjećanja! Uskoro će doći i taj dan KONAČNOG raspleta crkvenog pitanja u CG, uz pomoć Vaseljenske Patrijaršije. Prvo će se pomoći Makedonskoj pravoslavnoj crkvi, što će po automatizmu i CPC vratiti otetu autokefalnost! Samo strpljenja, vidite koja je nervoza kod srpskih popova još od izglasavanja Zakona o vjeroispovjesti!

Hrabro_naprijed

Gospodine Jovanoviću, Anteno M, malo je reći HVALA. Hvala radi potomstva našega, A Crna Gora je poodavno, a naročito sad, u mentalnom i svakojakom blatu iz kojega je ova generacija mora izvući.

Zlire

Potpiši krivi temeljni ugovor o nestanku Crne Gore i bićeš ka ostali srpski vitezovi, braća jugovići miloš obilić ili kosovka đevojka, samo izaberi

Otačastvena_crkva

"Uzvišeni Gospodaru, najtoplije blagodari za nebrojena dobra, koja ste Otačastvenoj Crkvi učinili. Vaše Kraljevsko Visočanstvo, Vaš Uzvišeni Dom i Crnu Goru sveti Sinod preporučuje promislu Svevišnjega." Ovo je zavjet, obavezujuće za svakog pravoslavnog Crnogorca!

Dan

Bilo je krajnje vrijeme da se pocnu prikazivat ovakve teme i istinita djela iz CRNOGORSKE historije.. i nasega pokoljenja.. BRAVO !!

Marina

Treba SVI Crnogorci i Crnogorke da se pojave na Svetoj liturgiji CPC u Crkvi Sv.Ivana Crnojevica za Petrovdan na Cetinju 12.07. u 10h!!!!!!!!

Joca

Isti taj Mitrofan Ban je preds(j)edavao na Saboru Srpske Pravoslavni Crkve prilikom obnove Srpske patrijaršije. Gavrilo Dožić, Crnogorac i Srbin je izabran za patrijarha.