20 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Nedjelja

26.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kultura

Peticija intelektualaca: Mićoviću oduzeti državnu nagradu 'Miroslavljevo jevanđelje'

Autor: Antena M

  • viber

dpero

Sramno dali su nagaradu psihopati,fasisti i jednom laznom knjizevniku!

sasa

taj miomir koji ga je glasao je onaj direktor cetinjske gimnazije na cijoj je strani stalo svo cetinje u njegovoj odbrani u cemu su uspjeli tada mu nije bilo ni df-a ni demokrata i nijesu mu smetali crnogorci. fino nam se zahvalii svima

Džoma Dipl

@sasa - eee da ga sram i stid bilo… ali to je izgleda takva sorta… jahaće taj u svakoj vlasti…

Brano

U međuvremenu nastavlja se štrajk učenika cetinjske gimnazije poslije niza neuspješnih sastanaka sa predstavnicima Ministarstva prosvjete (ministar veliki Crnogorac S. Skuletic). Uz transparent sa natpisom "Čujemo li se, ministre" trinaesti dan za redom održali su javni čas ispred zgrade gimnazije.

glupson

@Brano Zbog slučaja sa ovom avetinjom, glupsonom i neradnikom Đurišićem Škuletić je morao podnijeti ostavku a sekretar ministarstva koja nije imala veze sa ovim slučajem sem što je bila na jednom sastanku sa učenicima ostala je bez posla. Cetinjani vi se razberite ko je organizovao pobunu djece.

Bajo

Moze li se dati bolji opis nase naivnosti od ovog slucaja sa tim Djurisicem . Antifasisticko , narodnoherojsko Cetinje stalo u njegovu zastitu a on dize ruku da se ti isti ljudi nazivaju smecem , olosima , nulom od naroda . Zamislite koliko časti i obraza ima taj čovjek . A sad Cetinjani vidite sta radite . Stara gardo on vas zove nula ljudima a vi ćutite i ćutanjem ga podrzavate . Ne cujem ni Filipa Adzica iz URE. Zamislite kakvo ce ime ostaviti svojoj porodici taj momak .

Katunjanin-Miogost

Cutanjem se slazu i Cetinjani a narocito Stari Liberali

Katunjanin

To fasisticko djelo se mora zabraniti u CG. Za pocetak Cetinjski parlament da izglasa zabranu tog smeca na teritoriji opstine Cetinje.Potom inicirati javnu raspravu na drzavnom nivou i zahtijevati ne samo oduzimanje nagrade vec i zabrane istog i slicnih.Pozvati cijeli CG blok da djeluju ujedinjeni

Terra nova

Treba objaviti skandalozne djelove knjege i prevesti na više svjetskih jezika, da vidi civilizovan svijet ko u Crnoj Gori dobija nagrade i zašto. Ovo je nečuveno da ovakvo "djelo" dobije najvišu nagradu, a u stvari je za svaku osudu a i krivično djelo. Mein Kampf na Mićovićev način.

Mirjana A.R.

Do ri se sjetio PEN centar da više odreaguje! Neshvatljivo je koliko ova naša lijepa zemlja ima zlotvora i koliko iskompleksiranih likova bitiše u njoj, daleko bilo.

JovoZ

@Mirjana A.R. Očigledno da ne znaš mnogo o PEN centru.

Terra nova

@JovoZ, mora da je mislila na CANU, koji su, zadnjih ihaha, u dubokoj hibernaciji, tako da spoljni dogadjaji na njih nemaju nikakav uticaj. Oni su aktivni u smislu primanja državnih para, samo što su njihove aktivnosti svedene na posmatranje dogadjaja koji na njih ne utiču jer su oni vrlo zadovoljni

CHO

@Mirjana A.R. Reagovali su PEN i CHO.