16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Religija

SPC prihvatila autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve

Izvor: RSE

Autor: Antena M

  • viber

Stevan Dž

i šta kaže Vučić.... je li on saglasan..... imaju li pravo Makedonci da traže odštetu? neka se pripreme u crkvi Srbije za sličnu stvar sa nama u CPC!

ICXC

Nadam se da nije, a sve mi tako izgleda kao da jeste, u pitanju dogovor Vartolomeja i Irineja, da se ovako ekspresno prizna MPC, a za uzvrat da se pitanje CPC zatvori tj. da nikada ne bude priznata… Nadam se da nije, ali ako nije, zasto bi se SPC ovako ekspresno nakon 55 godina odrekla Makedonije?

ipakodnas

@ICXC To zavisi od nas, treba se prikloniti oce Vartolomej da nas vidi a ne samo da komentarisemo

Volim te zeleno

@ICXC , toga se svi plašimo! Svetosavci će učiniti sve da zadrže svoje pozicije u CG. Ono što najviše brine je što se Milo ne glaska oko slanja zahtjeva Vaseljenskoj patrijašiji za vraćanje autokefalije Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Bez zahtjeva države neće to ni razmatrati!

BELVEDER

Razlog za ovakvo ekspresno priznanje autokefalnosti makedskoj pravoslavnoj crkvi, a uskoro i crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, treba tražiti, možda, u zataškavanju epske afere sa pedofilijom unutar SPC!

Crnogorac

A bgm mislim da je ovo dogovoreno u zamjenu da se CPC ne prizna, jer im je po Dožiću to glavna smetnja bila da je ne priznaju, a sad kad su ovu mitropoliju totalno srbizovali i izdjelili CG teritoriju na 4 eparhije, nemaju taj strah, a sve je do nas stvarno ne znam koji Crnogorac ide više u crkvu srbije

mnb

@crnogorac: Najgore sto mase tkzv Crnogoraca jos uvjek idu u crkvu srbije. Nevjerovatan fenomen, iste likove ces vidjeti da podrzavaju CG, Mila, DPS, al djecu vode u sektaski hram u PG da ih krste? Nevjerovatno