13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SPC prihvatila autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve

Religija

Comments 8

SPC prihvatila autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve

Izvor: RSE

Autor: Antena M

  • Viber

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije na današnjoj zajedničkoj liturgiji SPC i Makedonske pravoslavne crkve (MPC) - Ohridske arhiepiskopije u Skoplju prihvatio je autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve.

On je u svom govoru rekao da će nakon kompletiranja pravnih dokumenata, biti pripremljen zvanični akt i obaviještene sve ostale pravoslavne kanonske crkve.

Patrijarh SPC Porfirije očekuje da sve pomjesne crkve prihvate autokefalni status Makedonske pravoslavne crkve – Ohridske arhiepiskopije.

"Braćo i sestre, sigurni smo da će i druge pomjesne crkve dočekati autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve – Ohridske arhiepiskopije", rekao je patrijarh Porfirije.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

mnb

@crnogorac: Najgore sto mase tkzv Crnogoraca jos uvjek idu u crkvu srbije. Nevjerovatan fenomen, iste likove ces vidjeti da podrzavaju CG, Mila, DPS, al djecu vode u sektaski hram u PG da ih krste? Nevjerovatno

Crnogorac

A bgm mislim da je ovo dogovoreno u zamjenu da se CPC ne prizna, jer im je po Dožiću to glavna smetnja bila da je ne priznaju, a sad kad su ovu mitropoliju totalno srbizovali i izdjelili CG teritoriju na 4 eparhije, nemaju taj strah, a sve je do nas stvarno ne znam koji Crnogorac ide više u crkvu srbije

Volim te zeleno

@ICXC , toga se svi plašimo! Svetosavci će učiniti sve da zadrže svoje pozicije u CG. Ono što najviše brine je što se Milo ne glaska oko slanja zahtjeva Vaseljenskoj patrijašiji za vraćanje autokefalije Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Bez zahtjeva države neće to ni razmatrati!