18 °

max 21 ° / min 13 °

Petak

10.05.

21° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 14°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 13°

Četvrtak

16.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Lajović: Moramo sačuvati Crnu Goru da bi se spasili od ovog zla

Autor: Antena M

  • viber

Branka

Sve ovo treba da objasniš prvo tvojem bratu i njega da priupitaš u kojoj državi želi da živi. Pa onda ostale.

Licina Sead

Svaka vam cast Mr Lajovicu, bolje i jasnije pa i zanimljivije osavano ne procitah.. Duboko i opsirno. Nadam se da ce svi Gradjani koji vole Crnu Goru ma dje god se nalazili, u njoj ili vani procurati ovo i ovako nesto i Tako sacuvati zdravu pamet, un i Bice. Za Crnu Goru Sve! U Pamet se Crnogorci!

Vasilije

Bravo Lave . Studiozno i tačno . Postavio si dijagnozu a to je najvažnije . Ovom temom se ne mogu ozbiljno baviti neznaveno političari . Tema ih je narasla i to gradjani osjećaju na svojoj koži . Vjernici pravoslavci , nemajući izbor , zavedeni su i iskorišćavaju se za rušenje sopstvene države.

Djuro Vučinić

@Vasilije ,slažem se da je Lav odlično pojasnio pogubnost svetosavlja koje Crnogorce za narod ne priznaje,teoriju N.Velimirovića ,nastalu 30 tih god prošlog vijeka.Pojasnite mi,oboica kakva je to nadnacionalna Crkva, osim u Lavovoj glavi i onih koji nijesu bili nikad u crkvi niti popa u kuću uveli

Ogledalo

@Djuro Vučinić , po stilu izgleda da posjećuješ zgrade koje se zovu crkve, ali nisi ni virio u Sveto Pismo. Crkva, u kojoj je Glava, Prvosveštenik i Arhipastir Isus Hrist, je nadnacionalna i u pravoslavlje ista pokrije čitavu teritoriju odrene Države, kao npr. Mitropolija u Kraljevini Crnoj Gori.

Anthropos

Tekst koji inicira rješenje crkvenog pitanja u CG? Nažalost, sve je pogrešno počelo. CPC je osnovana na incijativu LS i kritikovana kao kvazi-politička/vjerska institucija. Sredstvo za manipulisananje i ratne Igre DPS-a i SPC-e? CG treba "Pravoslavnu Cetinjsku mitropoliju"! Za sve pravoslavce!

Djuro Vučinić

@Anthropos ...ovo što ste izrekli može samo DPS ovac kazat. Laž je da je CPC bilo ko osnovao. Osnovan je Odbor za povraćaj autokefalnosti,pomognut politički LSCG om. Na žalost vlast ga nije htjela registrovat do 2000 g. Takođe na upit EU oko pravoslavne Crkve,DPS pošalje odgovor kao Vi...nastavak

Djuro Vučinić

@Anthropos ...nastavak ..,da je osnovana 1993 g od strane Blaženopočivšeg Episkopa Antonija. Isto laž. G Antonije na svenarodnom Cetinjskom Zboru biva predložen za Poglavara i duhovnika nasilno ukinute CPC 1920 g. To govore i transparenti sa Lučindanskog Zbora 1993 g. ..nastavak ll

Budo

Bliska su mi ova razmisljanja, ali ovdje vese nema politicke snage za odbranu drzave, a kamoli za uspostavljanje nadnacionalne crkve. Za tako sto je potrebno priznanje drugih pravoslqvnih crkava, a to nema sanse da mozemo postici. Obican svijet nece da se zeza odlaskom u nekanonske crkve. Mat.

Milena

@Budo Vjernik mora postovati bozje zapovijesti,SPC,ih krsi,a krse ih i ljudi odlskom u crkve SPC,meni je to mat.

Ozana

Kako? Time sto DPS sa 18 glasova ZA pokloni Crkvi Srbije plac na na Zabljaku? Ja sam njihov glasac, bogami ne znam jesam li nakon ovog!!!

Ogledalo

@Ozana, važno je da glasaš za jedan od isprobanih političkih subjekata koji je beskompromisno za nezavisnu i suverenu Crnu Goru. Možeš li to da uradiš, ili za inat ovih dpsovca iz Žabljaka ili ćeš glasati za partije koje se zalažu da Crna Gora bude primorska regija Republike Srbije?!?!?!

Vanja

@Ozana Bravo! Ne znam zasto se olako prelazi preko tog zbivanja na Zabljaku.

veritas

I - Pazite, jednom dobijena autokefalnost ne može biti poništena. A što to znači? Znači da nema više države Shs, nema prve ni druge, ni treće Jugoslavije, dakle ni prava Crkve Srbije da svoju autokefalnost primjenjuje u CG. U CG ima nasljednu autokefalnost samo CPC!!!