15 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

17.05.

23° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 19°

Utorak

21.05.

26° / 18°

Srijeda

22.05.

25° / 16°

Četvrtak

23.05.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Durković-Jakšić: Osim Njegoševe Crne Gore, pravoslavni Sloveni na Balkanu 1843. nijesu imali autokefalnu Crkvu

Autor: Antena M

  • viber

Roksana

Ljubomir Durkovic - Jakšić je inače svojim pisanjem napravio mnogo štete Crnoj Gori. No, podvala izađe na viđelo kad tad. Hvala, dragi Vlado. Dako Crna Gora bude ikad potpuno svjesna Tvoje dragocjene vrijednosti za njenu kulturu, njenu istinu, zarobljenu u crnoj ruci velikosrpstva. Živ bio!

Roksana

Ponovo pročitah ovaj tekst, ne znam da li je objavljen na još portala, ako nije - objavite. Ovo zbog toga što je ova informacija bitna, barem koliko i Garašaninovo "Načertanije", jer direktno osvjetljava zlu namjeru Srbije i njenih "ideologa" i "arhitekata", poput Zaha, u potpunom posrbljavanju CG.

ratkonk

Treba što više ovakvih istorijskih činjenca objavljivati na portalima i na slobodnim medijima koji su još ostali. Većina građana obilazi istorijske činjenice. Tome su doprinijeli srpski mediji koji prave decenijama javašluk po Crnoj Gori. Znamo da su to propuštale i ranije vladajuće partije. Dozvolile su tihu asimilaciju Crnogorskog društva. Sad se puno teže vratiti na pravi put. Ali moramo zbog crnogorske istorije i budućih generacija.

ratkonk

Vlado, hvala što objavljivanjem istorijskih činjenica čuvaš našu Crnu Goru. Hvala svim ljudima koji se bore u tom pravcu. Živjela je Crna Gora mnogo prije, a živjeće i mnogo duže od onih porinti koje pokušavaju da je izbrišu.