11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Kad premijer sokoli diskriminatore

Autor: Antena M

  • viber

Lilly

Tako je gospodine Cirgicu...Svaka cast!Vasa reagovanja u potpunosti odgovaraju i nasim osjecanjima na sve ovo sto se desava u gradjanskoj Crnoj Gori.Ne mogu da ne prozovem vecinu intelektulane elite koja vec trecu godinu cuti i okrece glavu na sve sto se desava.Pisimo i govirimo crnogorski!

jovo

Sedamdesetih godina prošlog vi jeka vodila se duga polemika preko Pobjede, o jeziku. Ijekavski je nazivan najpogrdnijim izrazima Prostački, seljački, ta priitivna ije kavica itd. Borba protiv crnogorskog identiteta odavno traje.

momo

Albanci su svi Albanci bez obzira na vjeru, porijeklo, zbog albanskog jezika kojijem svi govore.

sonja

Iako sam rođena Beograđanka (udata u Crnoj Gori) ja govorim ijekavski. To me ispunjava i jezik čini melodičnim, pogotovo kad znam da su moji u Srbiji nekad tako govorili.

veritas

@sonja ,ako su ikada Vaši "tako govorili" onda ste, moguće, potomkinja Crnogoraca. Ijekvica kao takva u Srbiji nije autohtona ni na koji način, mogla je stići u nekoj varijanti isključivo iz okruženja. I da: radujem se što poštujete zemlju u kojoj živite, zemlju svoga supruga i vaše đece. Pozdrav.

sonja

@ veritas To je opšte poznato. Ekavština je stigla u Begrad iz Vojvodine, a kasnije se proširila na cijelu Srbiju. Vuk Karadžic kao reformator jezika pisao je i govorio ijekavski, ne zato što je bio crnogorskog porijekla.

bijeli pavle

Nije mi ni na kraj pameti da branim Abazovica, međutim istinu treba priznati. Abazovic je jedini crnogorski političar od vazda koji govori čistim crnogorskim jezikom. Jeste li čuli nekad M. Đ. da izgovori ś.