22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

22° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Muke po jeziku

Autor: Antena M

  • viber

Tajfun

Gospodine Dakovicu,niko te cera da govoris jotovane verzije Crnogorskog jezika,ali nemoj nama koji to hocemo da drzis lekcije,navodis pjesme Lesa Ivanovica i td.Ne vadimo mi iz skrinja Crnogorske rijeci nego su dzi period smatrane nazadne retrogradne i slicno,da nije bilo entuzijasta poput Cirgica

Zorica

Evo ja mogu da spavam s kim oću al s tobom ne bih za spas

pa_nije_to_to

Pa probaj da izađeš iz Jugoslavije, i mi smo se "formirali" u Jugoslaviji, u onoj istoj zemlji u kojoj ništa svoje nijesmo imali, niti nam je iko zborio da ono postoji. Jedno je biti filozof, a drugo suočiti se sa zapretanom istinom. Nije, valjda, da od hromog Vuka imamo jezik, pogledaj malo dublje!

veritas

"Ko god želi da govori i piše arhaično, ja mu to braniti neću, ali odista ni učestvovati u tome." Prosto nemam komentar na ovu rečenicu. Imam preporuku: Molim Vas, gledajte da zaobiđete temu lingvistike - promašili ste već. Nema tu ničeg "arhaičnog" već vrlo živog i životnog, do današnjeg dana.

Roksana

"...i iako ću na popisu reći da govorim crnogorski, i dalje nekako osjećam da je moj jezik srpskohrvatski ili hrvatskosrpski. I znam da nisam usamljen u tome."Pobogu, Dakoviću?! Prosto Vam bilo, pišite što vam volja, ionako ste previše rekli u citiranoj rečenici, a bogami, i još ponešto devalvirali

Orlov krš

Leso Ivanović je pisao ,,sjećane me lakom tugom ovi'',a ne ,,śećanje'',jer je u to vrijeme crnogorski govor bio nepoželjan u javnoj komunikaciji!U školi je bio obavezan tzv književni jezik po srpskohrvatskoj matrici,ali to nije bio jezik kojim su govorili Crnogorci!To sa ovim danas nije uporedivo!

Anthropos

"Ergo: svako ima pravo da radi šta hoće, da spava s kim hoće i da uzima droge kakve hoće sve dok to ne ograničava slobodu drugoga." Žao mi je - imao sam bolje mišljenje o vama? Velejsrbski klerofašisti žele da ograniče našu slobodu govora - a vaš telemitski Ego pere ruke? Ne trudite se više! Hvala.