25 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 13°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Nema konačnih pobjeda...ali ni konačnih poraza

Autor: Antena M

  • viber

Doctor Gachet

Hiruski precizna slika posrtanja, uspavanog(onog progresivnog) drustva.

d v

1-Za mene lično sve "cg vlade i parlamenti" od 2020 nijesu legitimni, jer su birani u apsolutno četničko fašističkim,anti demikratskim uslovima. CG je oteta. I svi moji i svi Crnogorci s oba kraja svjesni su toga ma koliko "oficijelni suverenisti"pokušavali da glume da je to stvar demok procedura.

d v

2-Zato ne prihvatam vaše"kolektivno zapažanje i ocjenu" đe i što se ovo desi.Možete dati opštu i pojedinačnu amnezu samo za "političku klasu" koja je vodila CG 30 god Kad je 2014 god nastao raskol među suverenističkim partijama, u ime CDF-a uputio sam otvoreno pismo "oficijelnim suverenistima".

d v

2-Predočio sam svoj stav u kritičkom pitanju: Šta ste učinili od Referenduma 2006. godine da u crnogorskog političkom korpusu kvantitativno i kvalitativno osnažite podršku opštoj suverenističkoj orijentaciji Crne Gore? Odgovor je bio:Moramo ih emancipovat!

Stevan dž

Emancipovali su ih tako što su nama Crnogorcima uskracivalibosnovna orava, a njima srbina davali državnu zemlju imovinu i milionske poslove, pogledajte samo Carevića kojemu Drzava nece da uzme nnazad svojih 500000m²....

d v

3-Vođstva tkz suverenističkih partija ponašale su se kao gazde nove kuće bez temelja! Nijesu radili na jačanju unutrašnjeg suvereniteta Crne Gore. Nijesu razmišljali kako da „pacifikuju“ čeljad koja im stalno pokušavaju iznutra razvaliti kuću,koja je evo danas razorena do temelja.

d v

4-Naprotiv, sve su im se misli zbile na to ko će biti domaćin, u čijim rukama će biti kućni budžet, ko će koliko soba zapośesti i ko će ugrabiti najbolje mjesto za trpezom!

d v

5-Ne samo da nijesu činili ono što su morali činiti sa ukorjenjivanjem suverenizma – ako su mislili od Crne Gore načiniti stabilan državni sistem – nego su s zapanjujućom indiferencijom posmatrale kako velikosrpska propagadna širi Crnom Gorom netrpeljivost prema suverenizmu.

d v

6-Nezainteresovano su gledali kako stari bgd mrzitelji svega crnogorskog i njihovi terenski radnici u CG– sve do potonjih srbo četničkih ristovog popova, lokalnih mafijaša i najprimitivnijih brdsko-planinskih bukalica srbiziraju i propagandistički ošamućuju CG rapidno smanjujući broj cg suverenista

td

Sve je to istina i vise nego poznato.Ali,treba stalno ponavljati.Zato,Perovicu-hvala,i nastavi.

d v

6-Ovo sve otvara mučno pitanje i vama i CG Nije su "oficijelni suverenosti" s pobjedom na Referendumu, potrošili cijeli svoj potencijal potreban za izgradnju stabilnog i uređenog CG društva. Da li je referendumska pobjeda suverenizma ono najviše što je ona mogla postići?

d v

7-Umjesto kulturne politike, CG narodu je ponudila turbo-folk i “pink kulturu”, obogaćenu turskim serijama i budvanskim “grad-teatrima”. Umjesto naučne politike, koja bi afirmisala ozbiljna naučna istraživanja crnogorskog identiteta u cjelini.

MAŠAN

DPS ne zna šta je kultura i kulturna politika.Mirno su pustili asimilaciju i "progon"Crnogoraca.Oni su bili partijska država i ignorisali su princip kompetencije i takva država mora da propadne.Moramo početi od nule,bez kompromisa sa crnogorskim neprij ateljima.

d v

8-Umjesto medijske politike, stvoren je finansijski zaštićeni zvjerinjak u kome se dobro snalazi samo “likvidatorski žurnalizam” kao apsolutna mentalna trovačnica Crne Gore.