15 °

max 25 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Paradoksi zapadnog sekularizma

Autor: Antena M

  • viber

Anthropos

Dawkins nije odustao od kritike religije, samo je rekao da mu je hrišćanska civilizacija (kultura) bliža od islamske. Nije problem u religijama - već u crkvama i popovima koji zloupotrebljavaju religiju? Religije slijede zltno pravilo (Čini drugima što želiš sebi). Radi se i o "sudaru civlizacija"?

Anthropos

Napisah jutros komentar o ovoj kolumni.Nije objavljen? Vjerovatno i neće biti? U meduvremenu, pogledao sam intevju R. Dawkins-a. On nije odustao od svojeg ateizma, naprotiv! Ali, ako treba da bira između Hrišćansvta i Islama - on je za Hrišćansku civilizaciju. U tom smislu je "kulturni Hrišćanin"

Cudak cudni99

1/ Kad te neko samara boris se protiv njega, pogotovo kad je jaci, ne gledas ko bi te mogao samarati u buducnosti! Tim prije sto je radikalni islam na Balkanu ujedno proizvod i korist svetosavlja. A posebno treba biti pazljiv prema CG muslimanima koji su nam 35 godina saveznici protiv svetosavlja!

Cudak cudni99

2/ Takodjer, CG muslimani (Bosnjaci) do sada nisu pokazivali nikakve znacajne znakove radikalizacije (za razliku od druge "brace"), tako da koliko god text bio tacan na nekom svjetskom nivou, prebacivanje na CG teren u zadnjem dijelu istog je bezpredmetna, bezkorisna, cak sto vise stetna!

Cudak cudni99

3/ Problem ljevicara, kojima, cini mi se, gospodin Dakovic pripada, a i sam se ljevicarom smatram, je u tome da su borbu za ideale zamjenili filozofijom. Tu, u nacelu, nista nije sporno, samo treba prepoznati kada je vrijeme za jedno a kada za drugo. Zajedno tesko mogu funkcionisati.

Penzioner

..."ili možda samo nema dovoljno intelektualnog poštenja da se neke stvari priznaju?!" Tačno, ovo je, konačno, neko morao da kaže!