15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Pismo iz dijaspore: Iz pravoslavlja u srbovanje, iz srbovanja u negiranje vlastitog naroda

Autor: T. R.

  • viber

Znam_Ja

Odlican tekst! Svako slovo na mjestu.

Tesla

Ljepseg i iskrenijeg teksta odavno nijesam procitao.U stvari,ovako razmislja vecina koja zna svoje porijeklo,razmislja svojom glavom i normalno voli svoju rodnu grudu !!Ne shvatam samo jednu stvar a da ne idem u pravcu puno slicnih primjera: kako se ne srame za rad svojih grobova,predaka ?

Monica Bellucci

Nijesu u Crnoj Gori huškači i konstantni agitaori Srbi, Rusi, Albanci, Bošnjaci ili neki drugi koji su došli u Crnu Goru živjeti, već dio samih Crnogoraca koji se predstavljaju kao nešto što nijesu ili bi htjeli biti.

Marija

Dragi Mario, postoji jedna divna institucija na našem Cetinju pod imenom Državni arhiv. Tu možeš da potražiš mnogo autentičnih istorijskih spisa koji ćete mnogo čemu naučiti. Nažalost postoji crkveni kalendar iz doba Ivana Crnojevića i tu se nažalost nalazi Sv. Sava :(

херцег нови

марио црногорско име......љуби мајка црвеног хрвата.....

Crnogorac

Živiš u Frankfurtu, pričaš hrvatski (iako ti je majka hrvatica a ne otac čijim bi jezikom trebalo da pričaš) u Crnu Goru si bio zadnji put prije sankcija - a crnogorčiš.

Мајкл Џордан

@Tesla, А шта велиш то? Да ниси и ти један од бранитеља Црне Горе из дијаспоре? Све вам је супер али су вам дражи долари, еври и фунте од куће родитеља. Иначе, види се да је госпон Марио (право црногорско име) више повукао на хрватску страну фамилије.

Ivan

Kakva glupost...A jeste,i Njegos i sv.Petar Cetinjski i kralj Nikola i Marko Miljanov i jos mnogi su bili asimilovani,nisu znali ko su i sto su no su cekali tebe da ih naucis...procitaj Ljetopis popa Dukljanina i izjave Ivana Crnojevica i ne blamiraj se

Горан

"... pozivanje na nerede u državi radi svrgavanja LEGITIMNE VLASTI - SAMO JER je ofarbana crveno-zlatnom bojom? ..." Све је речено - овај не зна ђе је шупаљ а не шта се дешава у нашој ЦРНОЈ Гори..

Crnogorac

@Marija, istina postoji Sveti Sava i oznacen je pocetnim crvenim slovom (ne i cijelo ime crvenim slovima) te je u rangu jos sto drugih svetaca u kalendaru a u istome postoje i svetitelji iz Rusije ili pak iz Grcke da li to znaci da je CPC nasljednica Ruske Crkve ili Grčke? Đe su ostali srpski sveci?

Marija

Dragi @Crnogorac samo upućujem dragog Maria da na našem Cetinju imamo blago informacija, da ne pravi greške, nažalost mnogi su u prošlosti bili u zabludi, zamislite da je Petru I bio MIlo pri ruci, pa ne bi bilo problema danas sa Srbima i Rusima,a šta mislite da li bi sada znali svi turski ;)