8 °

max 19 ° / min 8 °

Subota

27.04.

19° / 8°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brguljan: Sazreli smo kao ekipa, vidim šansu da uzmemo medalju na Olimpijskim igrama

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 0

Brguljan: Sazreli smo kao ekipa, vidim šansu da uzmemo medalju na Olimpijskim igrama

Autor: Antena M

  • Viber

Gost današnje Drugačije radio veze bio je kapiten crnogorske vaterpolo reprezentacije Draško Brguljan.

Brguljan kaže da su sada i mladići u reprezentaciji sazreli i da imamo jako dobru ekipu.

„Mislim da ova ekipa može puno stvari u budućnosti da napravi, jer je dobro posložena. To su sve mladi igrači, osim nas dvojice (Brguljan i Ivović). Nakon olimpijskih igara tu će najvjerovatnije svi da ostanu u još jednom ciklusu“.

Govoreći o turniru za kvalifikacije na Olimpijske igre, Brguljan je kazao da je bilo izuzetno stresno i zahtjevno. Brguljan naglašava da su imali veliku sreću da se niko nije inficirao virusom korona, ali i da su bili apsolutno disciplinovani.

„Meni lično teže pada nego neko evropsko ili svijetsko prvenstvo, jer na tim takmičenjima imate dan pauze i da se pripremite za narednog protivnika. Svi su se složili sa tim i žalili su se na taj sistem, ali FINA je takva, takva su pravila i morate se prilagoditi tome“.

Olimpijska medalje jedina je koja nedostaje i crnogorskom nacionalnom timu i njemu.

„Zašto ne probati da se uzme medalja. Ja vidim tu našu šansu. Grupa je izvučena i primarni cilj je da se prođe. Drago mi je što nijesmo sa Japanom u grupi jer je to specifičan stil. Pobijedili bi ih mi, ja sam siguran ali poslije te utakmice bi se osjećali kao da nas je japanski voz pregazio jer je to plivanje od prvog do 32minuta“.

Kapiten naše reprezentacije kaže da pod komandom Vlada Gojkovića i Miloša Šćepanovića igraju brz, moderan vaterpolo, da su puni samopouzdanja i nikad ne odustaju, a da fokus na treninge i igru pokazuje kako sve karike u ekipi koja brine o reprezentaciji savršeno funkcionišu. 

Niko nema tako moćnu, a mladu ekipu (prosjek selekcije koja je nastupila u Roterdamu bio je 25 godina), pa imajući u vidu da najveće rivale tek čeka smjena generacija, Brguljan prognozira lijepu budućnost crnogorskog vaterpola. Još ako, napokon, zimski bazeni u Kotoru i Herceg Novom budu dovedeni u red, a Podgorica i Nikšić postanu vaterpolo centri... 

Pogledajte cijelu emisiju:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR