10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Janjić: Srbija plaća Grenela 100 hiljada dolara mjesečno!

Drugačija radio veza

Comments 4

Janjić: Srbija plaća Grenela 100 hiljada dolara mjesečno!

Autor: Antena M

  • Viber

Politički analitičar Dušan Janjić izjavio je u emisiji "Drugačija radio veza" da Srbija plaća Ričarda Grenela 100 hiljada dolara mjesečno! Grenel je bivši Trampov izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, a sada otvoreno zastupa interese Srbije gdje god se zatekne.

Odgovarajući na pitanje da li su u pravu oni koji tvrde da se Vučiću isplatio ogroman novac koji ulaže u lobiranje, Janjić kaže da ne zna koliko mu se isplaćuje, "ali mnogo plaćamo".

„Mi čak plaćamo Grenelu 100 hiljada dolara mjesečno, ne znam zašto, kada njegov šef nije na vlasti."

Niti na jednom spisku FARA (Foreign Agents Registration Act) nema imena Ričarda Grenela kao registrovanoga lobiste?

Janjić smatra da Srbija lobira na staromodan i neproduktivan način:

"Lobiranje je vrlo čudno organizovano i, na žalost, nije tu ništa pomjerio niko, od Miloševića do danas, iste su matrice i skoro iste agencije i nekako se više ide prema politikama nego prema kompanijama. Nemamo ozbiljno lobiranje prema kompanijama, da dođu i nešto urade. Bilo je tako samo u jednom kratkom periodu kada se dogodila "oktobarska revolucija" (smjena Miloševića-prim Antena M) i kada su Amerikanci poslali desetak multinacionalnih kompanija koje i dan danas rade. Vidite iznenađenje pismom kongresmena koji o Vučiću misle da sputava slobodu govora, finansira Pink, Telekom, traže njegovo sankcionisanje po osnovu korupcije", ocjenjuje predsjednik UO Foruma za etničke odnose za Antenu M.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

razmisljam

Vucic gradi Autoceste,otvara firme,finacira izbore u CG i previse se petlja u politicki zivot CG …..ko stoji iza njega financijski ?

Pero

@Klark Vjerovao ili ne to je dozvoljeno. Grenel vise nije drzavni sluzbenik , moze da lobira, u skladu sa pravilima, za svakog ko mu plati, mada mislim da su to bacene pare, jer uticaja vise nema. Osim ako nije samo posrednik za veca placanja na pravim mjestima.

Srbija kupuje

Srbija kupuke strane novinare da pišu laži, strane poliitičare. Srbija kupuje novinare iz BH, Mak. naročito iz CG. Političe partije.