Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

CeMI kreirao aplikaciju za mlade

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

CeMI kreirao aplikaciju za mlade

Centar za monitoring i istraživanje razvio je mobilnu i web aplikaciju posvećenu informisanju mladih o njihovim pravima, posebno onim koja se tiču pitanja zasnivanja radnog odnosa, saopšteno je iz te organizacije.

Navodi se da je aplikacija nastala u okviru projekta Smart Start – Aktivni mladi za održive promjene, koji CeMI realizuje uz podršku Ministarstva sporta.

„Mobilna i web aplikacija je dizajnirana kao besplatan servis za sve mlade u Crnoj Gori, i dostupna je na web stranici www.smart-start.me, ili preko digitalne distributivne platforme Google Play. Cilj ove aplikacije je da prava mladih po pitanju radnog odnosa i zapošljavanja budu dostupna u formi koja je prilagođena mladima“, kaže se u saopštenju.

Iz CeMI-ja su kazali da su na aplikaciji dostupne i informacije o političkom sistemu Crne Gore i EU integracijama.

„Sadržaj aplikacije će biti upotpunjen korisnim materijalima sa prethodnih obuka koje je CeMI organizovao za mlade o mogućnostima zaposljenja, razvoja biznis ideja, itd. Aplikacija nudi mapu omladinskih organizacija, i korisnih linkova za dodatno informisanje učenika, te omogućava i periodično postavljanje online anketa kako bi se pojačala interakcija sa mladima i unaprijedilo njihovo povezivanje“, navodi se u saopštenju.

Kako su pojasnili, mapa omladinskih organizacija nije konačna, i u narednom periodu se očekuje njeno intenzivno širenje.

„CeMI će, sa sadržajem i prednostima ove aplikacije, neposredno upoznati crnogorske srednjoškolce, posebno u okviru aktuelnih vršnjačkih radionica, gdje će biti formulisane ideje za poboljšanje politika za mlade, dok će iste uskoro biti dostupne na spomenutoj aplikaciji“, najavljeno je iz te organizacije.

Ostavi komentar

0/300