17 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 14°

Petak

03.05.

17° / 10°

Subota

04.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Veljović: Crnogorska policija je pouzdan partner međunarodne policijske saradnje

Društvo

Comments 0

Veljović: Crnogorska policija je pouzdan partner međunarodne policijske saradnje

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas sa potpredsjednikom Sjedišta Savezne policije SR Njemačke Jirgenom Šubertom. Veljović i Šubert potvrdili su još jednom kvalitetnu profesionalnu i partnersku saradnju koju policije dvije države ostvaruju kako na strateškom tako i na operativnom nivou, saopšteno je iz Uprave policije.

Sastanak je upriličen u Budvi, u susret međunarodnoj konferenciji „Zajednički odgovor na planu suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam“ na kojoj učestvuje i delegacija njemačke policije, a koja će biti održana sjutra u hotelu Splendid u Budvi.

Kako se navodi u saopštenju, Veljović je zahvalio Šubertu na prepoznavanju značaja učešća na sjutrašnjoj konferenciji koja tretira pitanja od važnosti i koja su bezbjednosni izazovi ne samo za region već i zemlje Evropske unije.

"Crnogorska policija je pouzdan partner međunarodne policijske saradnje", kazao je Veljović i dodao da naša policija ima sadržajnu i kvalitetnu saradnju sa svim policijama regiona, te da je njemačka policija u kontinuitetu jedan od strateških partnera Uprave policije Crne Gore u procesima usvajanja savremenih standarda u radu i djelovanju, na čemu im je naša policija zahvalna.

"Potpredsjednik Šubert je kazao da smatra da je značajno što je crnogorska policija organizovala ovakvu međunarodnu konferenciju, koja se bavi pitanjima ilegalnih migracija i upravljanja migratornim tokovima, u momentu kada je ova problematika itetako aktuelna, te da će predstavnici policija država Zapadnog Balkana i jednog broja država Evropske unije imati priliku da sjutra razmijene mišljenja, iskustva i znanja u rješavanju ovih izazova.

Direktor Veljović i potpredsjednik Šubert složili su se da je u upravljanju ilegalnim migracijama jedini mogući odgovor zajednički, te da jedinstveni pristup i usaglašeni modaliteti djelovanja država regiona i šire mogu dati najefikasnije rezultate u rješavanju ovih bezbjednosnih izazova", navodi se u saopštenju.

Direktor Veljović i potpredsjednik Šubert potpisali su na sastanku i Protokol o primopredaji specijalističke opreme.

"Savezna policija SR Njemačke je danas naime donirala crnogorskoj Upravi policije specijalističku opremu – četiri termovizijske kamere koje će koristiti službenici Sektora granične policije u cilju detekcije kretanja lica i vozila, radi sprječavanja svih oblika prekograničnog kriminala. Vrijednost donacije je 97.932 eura. Savezna policija SR Njemačke je tokom 2018. godine crnogorskoj graničnoj policiji donirala više vrsta specijalističke opreme u vrijednosti od 931.000 eura, kao i organizovala značajan broj obuka naših policijskih službenika za primjenu doniranih sredstava", zaključuju iz Uprave policije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR