15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zatvorena 16. Međunarodna naučna konferencija Crnogorske sportske akademije

Društvo

Comments 0

Zatvorena 16. Međunarodna naučna konferencija Crnogorske sportske akademije

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Dodjelom nagrada najboljem mladom naučniku i ženi u nauci zatvoren je najveći internacionalni događaj u oblasti sportskih nauka - 16. Međunarodna naučna konferencija Crnogorske sportske akademije, održana u Hrvatskoj, od 4. do 7. aprila.

Za najboljeg mladog naučnika proglašena je Daša Pruš sa Univerziteta u Ljubljani, a za najbolju ženu u nauci Rozelin Okeh sa Memorijal Univerziteta Njufaundlenda, u Kanadi.

Pored Crnogorske sportske akademije, organizatori konferencije su Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i 12 partnerskih fakulteta iz zemalja EU i regiona.

U radu konferencije, kroz plenarna izlaganja, poster sesije, radionice i panele, učestvovalo je 223 delegata učesnika iz 42 države svijeta, dok naučne radove potpisuju 367 autora i koautora svijeta.

Posebna vrijednost konferencije, osim multidisciplinarnosti, je i učešće 32 magistranata i doktoranata, koji su bili u prilici da prate CEEPUS trening školu, ali i izlaganja i učestvuju u diskusijama koje su vodili prominentni regionalni i svjetski naučnici i istraživači iz oblasti sportskih, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka.

"Veliko priznanje ovoj konferenciji je i otvorena mogućnost da se sljedeća konferencija održi u Francuskoj jer je Univerzitet iz Francuske, Côte d'Azur, iskazao interesovanje da naredna konferencija bude u Nici, na Antibima", navodi se u saopštenju.

Ovo je prva konferencija organizovana van teritorije Crne Gore. Prethodne konferencije su održane u Baru Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Podgorici i Budvi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR