15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mijović i Jovanović ubijeni iz automatskog oružja u "štek stanu"

Izvor: Foto: PATRICK PLEUL/DPA

Društvo

Comments 1

Mijović i Jovanović ubijeni iz automatskog oružja u "štek stanu"

Izvor: Pobjeda/Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorski državljani Darko Mijović sa Cetinja i Nikola Jovanović ubijeni su u ponedjeljak ujutro, u Forstu, dok je njihov prijatelj, srpski državljanin Miloš Vesković teško povrijeđen.

Sa njima u stanu je bio i Miloš Pavićević, koji nije povrijeđen.

Mijović i Jovanović stradali su kada su im nepoznate osobe upale u stan i otvorile paljbu, kako je nezvanično rečeno Pobjedi - iz automatskog oružja.

Napadači su, u mafijaškom maniru, upali u "štek stan", kamuflirani fantomkama i naoružani automatima i nasumično pucali na četiri osobe koje su zatekli u stanu. Sve ukazuje da su ubice zasigurno znale gdje da nađu žrtve i kako da ih iznenade, što ukazuje da je žrtve neko "tipovao".

Prema saznanjima Pobjede, njemačka policija tokom uviđaja nije pronašla oružje u stanu gdje se dogodio napad.

Do zaključenja lista, napadači nijesu identifikovani, ali je utvrđeno da iza ovog zločina stoji organizovana kriminalna grupa iz Kotora, poznata kao kavačani.

OPERACIJA

Kako se sumnja, u napadu na ove četiri osobe, za koje crnogorski istražitelji tvrde da su bliski škaljarskom klanu, učestvovalo je, osim tri neposredna izvršioca, više osoba koje su logistički pokrivale operaciju.

Ubijeni su, kako je nezvanično saopšteno iz crnogorske policije, očito duže vrijeme praćeni i napadači su imali preciznu informaciju u kom se stanu žrtve nalaze.

Crnogorski istražitelji kolegama iz Njemačke dostavili su sva operativna saznanja o ovim kriminalnim grupama i njihovom djelovanju i dali smjernice da napadače traže među članovima kavačke grupe.

OSVETA

Činjenica da su u stanu bile osobe koje su poznate crnogorskim istražiteljima i sve su povezane sa škaljarcima ukazuje da je nesumnjivo riječ o mafijaškom obračunu koji je, kako tvrde iz bezbjednosnih službi, nastavak rata dvije zaraćene kriminalne grupe – škaljaraca i kavačana.

Prema ocjenama dobro obaviještenih izvora bliskih istrazi, obračun ove dvije zaraćene grupe poprima obrise klasične krvne osvete, jer za prolivenu krv plaćaju članovi porodica koji nijesu imali veze sa tim poslovima.

Darko Mijović je bio kum Vladimira Ulame, koji je takođe u martu oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina.

Za sada nema preciznijih informacija da li je likvidacija povezana sa slučajem ubistva Medina.

Ranjeni Miloš Vesković je brat Darka Veskovića, zvanog Prika.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

maki

cjenim portala Antena M iznad svih, ali bih vas zamolio da ne pridajete ovoliko paznje, ni medijskog prostora za događaje ovog karaktera, jer taj polusvijet i sve sto ide uz ovakve osobe su nesto sto treba ignorisati, javiti reda radi i dosta! samo putovanja, muzika, kultura, pozitiva... pisati o tipovima, jedino bih moglo u kontekstu, svijet nakon njih je bolje mjesto, i spaseno je ko zna koliko zivota nakon njih... molim bez cenzure(previse ste je poceli primjenjivat) objavite komentar