19 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tomkić prodaje kuću: "Šta da očekujem kada prestane policijska zaštita?"

Izvor: Foto: gov.me

Društvo

Comments 3

Tomkić prodaje kuću: "Šta da očekujem kada prestane policijska zaštita?"

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Beranac Igor Tomkić prodaje kuću u naselju Dolac, gdje je pretučen a zatim mu je zapaljena i prodavnica.

"Tačan je podatak da prodajem kuću. Jedna od varijanti je da se preselim u grad, ali isto tako mi je varijanta da se preselimo na jug. Katolička crkva po tom pitanju mi nije izašla u susret, očekivao sam pomoć u vidu smještaja ili placa. Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske je upućeno u cijelu priču, postoji mogućnost da idem u Hrvatsku. Mnoge varijante su otvorene ali jedno je sigurno, u naselju Dolac ne ostajemo", naveo je Tomkić. 

Sudski postupak protiv okrivljenih se, kako kaže Tomkić, vodi neažurno.

"Zadnje ročište je odloženo zato što je sudija otišao u penziju, čekamo da odrede drugog sudiju ali sve je to nekako sporo. Na ročištima bliski rođaci okrivljenih dolaze u velikom broju, tu su prijeteće poruke, pogledi i dovikivanja. Uvijek sam u situaciji gdje sam ugrožen", kazao je Tomkić.

Hrvatska građanska inicijativa je, kako smatra Tomkić, pomogla koliko je u njenoj moći, ostalo je, kako kaže, na državi.

"Vidite i samo koliko je vremena prošlo, nijedan konkretan korak od strane države nije učinjen. Od vremena napada i paljenja prodavnice mi ne radimo, živimo od malo ušteđevine koju smo imali", naveo je Tomkić.

Donacija od države za adaptaciju prodavnice u vrijednosti od 12.000 eura i dalje stoji.

"Radnju sam srušio, a onda pokušao da dobijem dozvolu da napravim bolju, od tvrdog materijala, ali svi ćute, niko se ne oglašava i ne želi nešto da pokrene. To je takođe jedan od razloga mog seljenja", tvrdi Tomkić.

„Šta da očekujem kada prestane policijska zaštita. Zaista ne znam šta da radim i situacija je za mene i moju porodicu u ovom naselju potpuno nepodnošljiva. U tom kvartu života više nema“, zaključio je Tomkić.

Podsjetimo Hrvat Igor Tomkić pretučen je u Beranama 18. marta, a samo deset dana nakon toga mu je zapaljena radnja.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Duško

Crna Goro MOJA , teraj četnike iz Crne Gore da bi u njoj ostali normalni ljudi !

Nike

Gospodine Tomkiću, ja Vas razumijem.Ja kao starija žena koja živi sama sam sam šikanirana.Krijem sve od sinova da nebi reagovalo, jer pravde ni po njih nebi bilo.Ja živim na jugu, ali oko mene su svakakvi ljudi...Išla bih ja za Hrvatsku, ali ekonomski sam na dnu.Vama želim sreću, da odaberete put koji će Vam obezbijediti mir i sigurnost, nema ništa gore od života u strahu i neizvjesnosti.Pozzz i svako dobro.

Rosso

Ovo je poraz i države i društva. Stid me je đe živim.