20 °

max 31 ° / min 15 °

Srijeda

15.07.

31° / 15°

Četvrtak

16.07.

32° / 20°

Petak

17.07.

32° / 20°

Subota

18.07.

28° / 21°

Nedjelja

19.07.

30° / 20°

Ponedjeljak

20.07.

33° / 20°

Utorak

21.07.

35° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Provjerava se da li je policajac prijetio pištoljem dok je tukao djevojku

Društvo

Comments 0

Izvor: Dan

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Provjerava se da li je policajac prijetio pištoljem dok je tukao djevojku

Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu Maja Šćepanović izdala je nalog da se obavi vještačenje kako bi se utvrdilo da li je policijski službenik iz Tivta I.B. prilikom prebijanja Kolašinke A.S. (29) prijetio službenim pištoljem.

Ona je spise predmeta uputila vještaku balističaru Božidaru Bakiću. U naredbi tužilaštva navedeno je da je potrebno da se vještak izjasni da li se na osnovu fotografija incidenta, kao i video-zapisa iz diskoteke u kojoj je Kolašinka pretučena, ali i policijskih dokumenata, može zaključiti da li je osumnjičeni prilikom izvršenja krivičnog dje la koristio pištolj koji vizue lno odgovara službenom pištolju koji je osumnjičeni zadužio kao službenik Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

Osumnjičenog policajca tereti da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje. Incident se dogodio u kolašinskoj diskoteci “Selekt” početkom juna. Naeadnuta djevojka tada je ispričala da ju je policajac te večeri zapravo dva puta tukao, najprije u toaletu, a potom i ispred, zbog čega ima hematome no cijelom tijelu i povredu vrata.

Kazala je da je pošto je ušla u toalet prvo počeo da je vrijeđa, a zatim i da je gura i udara bez ikakvog povoda. Tukao ju je pesnicama dok joj dvojica mladića nijesu pritekli u pomoć. Kada je izašla napolje, on joj je ponovo prišao, nastavio sauvredama, a zatim i sa batinanjem.

Prebijanje prvo kvalifikovali kao prekršaj

Odmah no prijavljivanju slučaja nadležnim organima, Osnovno državno tužilaštvo u Kolašinu ocijenilo je da u postupanju osumnjičenog policajca nema elemenata krivičnog djela, već da se radi o prekršaju. Uprava policije odmah je uputila saopštenje u kojem su ponovili ove navode, tvrdeći da je Kolašinka zadobila lakše tjelesne povrede.

Ipak vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, prihvatio je predlog za preispitivanje odluke kolašinskog tužioca koji mu jeuputila NVO Centar za ženska prava. Nakon toga, tužilac je ocijenio da u postupanju policijskog službenika ima elemenata koji ukazuju na sumnju da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR