27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tomkić ogorčen odlukom suda: Živimo u strahu, ali ostajemo u Beranama

Društvo

Comments 1

Tomkić ogorčen odlukom suda: Živimo u strahu, ali ostajemo u Beranama

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber
"Trpimo i živimo", priča nam Igor Tomkić.

Tomkići su ogorčeni presudom suda koji je ukinuo pritvor Aleksandru Savoviću, osuđenom na sedam mjeseci zatvora zbog više nasrtaja na hrvatsku porodicu u Beranama.

„Nisam samo obeshrabren tom odlukom, nego sam ogorčen. Ne mogu da vjerujem da sud može da napravi takav propust nakon dva krivična djela koja je Savović učinio prema meni“, rekao je Igor Tomkić za Antenu M.

„Živim u strahu da će opet nešto da se desi, očekujem da će nešto da se desi. Mene i moju porodicu je strah jer, tek što je izašao iz zatvora, Savović je objavljivao nešto u vezi sa mojom radnjom gdje sam nekad radio. On jednostavno ne miruje, nego pokazuje netrpeljivost prema meni“, istakao je Tomkić.

Priznaje Tomkić da je razmišljao da napusti i Berane i Crnu Goru.

„Ipak sam odlučio da ostanem u Beranama. Želim da ovdje ostanem, da imamo egzistenciju, da mi dijete ide normalno u školu. Supruga mi je trudna, želim da ovdje podižemo porodicu“, ispričao nam je Igor Tomkić uz dilemu: kako da nakon svega čovjek pokušava da normalno funkcioniše.

Dio javnosti, navodi Tomkić, smatra da je on sve ovo radio da bi dobio azil u nekoj državi na Zapadu. Da je to htio, kako nam je rekao, otišao bi mjesec nakon što mu se sve desilo, jer je dokumentaciju imao.

„Imao sam dokaze, mogao sam da tražim azil u bilo koj državi. Dovoljno je šest mjeseci što sam ostao, da ljudima 'zatvorim usta' i pokažem da ne želim da odem. Ovdje sam rođen, jeste trula sredina ali ovdje sam porastao“, rekao nam je.

„Ali, evo ovdje sam šest mjeseci, čekam, bez posla sam, bukvalno preživljavamo bez ičije pomoći. Trpimo i živimo“, priča Tomkić.

Očekuje odgovor predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šćekića. Tražio je od njega, između ostalog, da mu pronađe novu lokaciju za prodavnicu.

"Ne tražim mnogo", zaključio je Igor Tomkić.

I Antena M je poslala pitanja Šćekiću. Saopštili su nam da je direktor Direkcije za imovinu Ranko Đukić zakazao sastanak sa porodicom Tomkić za 9. septembar. "Naša pomoć porodici Tomkić svakako će se odvijati u okviru zakonskih obeveza", rečeno nam je u Kabinetu predsjednika Opštine. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Svaki iole posteni gradjanin CG ,mora osjecati i stid i zabrinutost,povodom ovakvih dogadjanja.Stid sto obican covjek ne moze da zivi ako mu se nakace bolesni , nacionalisti , i svjestan da se ,sjutra ,to isto moze desiti.Dokle ce se brukati CG i nekad ,cuveno cojstvo i junadtvo .