15 °

max 21 ° / min 15 °

Petak

05.06.

21° / 15°

Subota

06.06.

24° / 16°

Nedjelja

07.06.

25° / 17°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

27° / 17°

Srijeda

10.06.

28° / 17°

Četvrtak

11.06.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Direktor Fonda PIO posjetio Bar

Izvor: Foto: Opština Bar

Društvo

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Direktor Fonda PIO posjetio Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević održao je danas radni sastanak sa direktorom Fonda PIO Crne Gore Dušanom Perovićem, kojem su prisustvovali i predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović, kao i predsjednik Udruženja penzionera Bara Iso Matezić.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, sastanak je bio prilika da se razgovara o unapređenju međusobne saradnje kroz realizaciju značajnih projekata koji bi u značajnoj mjeri poboljšali položaj penzionera u Baru, ali i u Crnoj Gori.

Raičević je istakao da je opredjeljenje lokalne uprave na čijem je čelu da u kontinuitetu pruža podršku svim aktivnostima Fonda PIO, kao i udruženjima penzionera na nacionalnom i lokalnom nivou u različitim oblastima.

"Opština Bar je još ranije prepoznala potrebu za rješavanjem stambenog pitanja penzionera našeg grada kroz ustupanje urbanističke parcele, koja je nakon usvajanja Prostorno-urbanističkog plana Bara dobila detaljnu razradu i za koju su od strane nadležnih organa Opštine Bar izdati urbanističko-tehnički uslovi.

Takođe, smo u završnoj fazi sprovođenja neophodnih procedura za rješavanje pitanje pristupne saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom čime će se u potpunosti stvoriti uslovi za početak gradnje stambenog objekta. Želim da iskoristim ovu priliku da iskažem spremnost lokalne uprave da se uključi u rješavanje ne samo stambenih pitanja penzionera, već i svih problema i izazova sa kojima se oni suočavaju, jer je to kategorija sugrađana koja zaslužuje posebnu pažnju od strane svih nadležnih organa i institucija", kazao je Raičević. 

Direktor Fonda PIO Dušan Perović upoznao je prisutne sa određenim aktivnostima koje ova institucija u kontinuitetu sprovodi, posebno naglašavajući važnost održivosti i adekvatnosti penzionog sistema i potrebu saradnje sa jednicama lokalnih samouprava u cilju realizacije zajedničkih projekata.

"Fond PIO je u prethodnom periodu posebnu pažnju posvetio rješavanju stambenih pitanja penzionera, što su aktivnosti koje nailaze na značajnu podršku od Vlade Crne Gore, ostalih instutucija i lokalnih samouprava, među kojima je svakako i Opština Bar, koja pruža podršku penzionerima za rješavanje ovih pitanja", kazao je Perović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR